De avut în vedere la instalarea unei astfel de centrale este faptul că se conectează întotdeauna la un tablou electric și că aceasta nu trebuie să aibă o putere mai mare decât cea permisă de societatea care furnizează energia electrică.

 

De ce să alegi o centrală electrică în locul uneia pe gaz

Avantajul centralei termice electrice comparativ cu cea pe gaz este dat de faptul că prima poate fi instalată oriunde, căci se bazează pe curent electric, iar nu gaz metan, inaccesibil oricărei zone din țară. Nu necesită revizii frecvente, este ușor de instalat, nu poluează, nu necesită alte materiale auxiliare precum un coș de evacuare, este silențioasă și nu prezintă riscul de a exploda.

Tu pentru ce tip de centrală optezi? În cazul în care nu alegi să te muți într-un ansamblu rezidențial în București unde poți dispune de toate dispozitivele incluse: centrală termică, aer condiționat etc., poți opta pentru instalarea uneia din aceste două tipuri de centrale, în funcție de zona țării în care locuiești, pentru centrala pe gaze și a dimensiunii casei tale, pentru centrala electrică. Atât centrala termică electrică, cât și cea pe gaz oferă aceeași eficiență vizavi de căldură și ambele sunt la fel de avantajoase din punct de vedere al prețului. Pentru a avea o bună funcționalitate, este recomandat ca locuința să fie bine izolată, astfel încât să nu existe pierderi de căldură.

Între cele două tipuri de centrale există însă și diferențe pe care le vom prezenta în continuarea acestui articol.

 

Caracteristicile centralei termice pe gaz

Prezintă eficiență în procesul de încălzire și sunt potrivite pentru încălzirea prin pardoseală. Au însă ca dezavantaj faptul că, în anumite zone, resursele de gaz metan sunt inexistente, iar aprovizionarea nu se poate face, motiv pentru care instalarea unui astfel de tip de centrală nu este posibilă.

 

Caracteristicile centralei termice electrice

Centrala termică electrică este ușor de instalat și nu necesită decât racordarea la o rețea electrică. Ca dezavantaj prezintă puterea redusă de funcționare, aproximativ 100 kw, ceea ce înseamnă că nu este recomandată caselor mari sau spațiilor foarte largi.

Related posts

Renovarea casei de la țară. 5 sfaturi esențiale care o vor transforma într-o reședință de vacanță

Adina Meyers

Parter+Mansarda: 230 mp

Adina Meyers

DIY: 5 idei de suporturi pentru laptop

Adina Meyers