Amenajare living Practic

Cele mai frumoase locuri pentru luat masa: 14 idei de amenajare

Diningul sau locul pentru luat masa are importanța lui într-un cămin. Aici se strânge familia la masă, se ospătează cu cele mai bune meniuri de sărbători, aici se discută, se fac planuri. Iar o masă bună merge mână în mână cu un decor pe măsură, de aceea am adunat la un loc cele mai frumoase idei de dininguri, din care te poți inspira pentru casa ta. 

Culoarea accent

Pentru o amenajare închegată alege o culoare accent. În cazul de față proprietarii au ales verdele care merge perfect alături de albul care domină întreaga încăpere. Paharele, plantele și chiar tapetul fac ca acest dining să iasă din tiparele obișnuite, iar rețeta este ușor de aplicat chiar dacă spațiul tău este unul mai mic decât cel din imagine.

Scaunele de răchită

După cum vezi, scaunele de răchită, care amintesc de serile calde de vară, se potrivesc cu succes și în jurul mesei. Combină-le cu un covor din aceeași paletă cromatică și cu o canapea acoperită cu un material textil în constrast.

Mixul de imprimeuri

Este o adevărată artă să mixezi imprimeuri diferite într-o încăpere. Exemplu de mai sus este unul foarte bun: tapetul, covorul, perdelele au toate modele diferite, dar care se completează unele pe altele la nivel cromatic. Bejurile de față sunt calde, calme și fac un contract frumos cu albul mobilei.

Vedeta de la masă

Cu formele lui delicate și culorile care completează amenajarea, scaunul din capul mesei este vedeta acestui spațiu. Astfel de modele se găsesc la prețuri decente, cu puțin noroc, pe site-urile de vânzări online sau în târgurile și magazinele care vând mobilă veche. 

Locul de la fereastră

Exploatează pe cât de mult posibil lumina. Alege să poziționezi masa și scaunele lângă o fereastră și în acest fel diningul tău va avea mai multă lumină naturală. Dacă spațiul nu îți permite, atunci optează pentru o schemă de iluminat formată din câteva corpuri de iluminat fixate exact deasupra mesei. 90 cm deasupra mesei este distanța recomandată de specialiști pentru corpurile ale căror becuri sunt protejate și 60 cm deasupra mesei este distanța potrivită dacă becul este la vedere.

Vezi restul ideilor în galeria foto atașată.

Foto: Pinterest, House Beautiful

Related posts

Transport în condiții de maximă securitate

Adina Meyers

Cum sa amenajezi un dormitor modern

Adina Meyers

Cum iti redecorezi bucataria in 3 pasi simpli

Adina Meyers