Practic

Cele mai frecvente greseli pe care le facem atunci cand montam singuri perdelele si draperiile

Ne place foarte mult sa ne ocupam singuri de amenajarea locuintei, iar acest lucru se datoreaza faptului ca in acest fel putem sa ii oferim acesteia un stil propriu, un plus de personalitate. Daca totul decurge ca la carte vom avea o locuinta in care sa se vada ca ne-am pus amprenta si in care sa ne simtim foarte bine.

Din pacate, sunt cateva greseli destul de frecvente pe care le facem, iar printre cele mai cunoscute sunt cele legate de montarea perdelelor si draperiilor. Vom incerca sa te ajutam in randurile care urmeaza sa eviti astfel de greseli, iar tu sa te poti bucura de un camin cald si primitor. Nu mai trebuie sa spunem nimic despre importanta pe care o au perdelele din punct de vedere decorativ si functional, iar asta pentru ca stim cu totii care sunt motivele pentru care e bine sa apelam la ele.

Pentru inceput, trebuie spus ca in alegerea perdelelor potrivite o sa tii cont de care este camera in care le vei pune. Asta pentru ca fiecare incapere are specificul ei. Daca in cazul sufrageriei o sa alegi niste perdele si draperii care sa mearga in ton cu mobila, fiind de asemenea de preferat sa fie elegante si luminoase, in ceea ce priveste dormitorul o sa ai mai degraba in vedere ca acestea sa fie unele din materiale opace. Pentru camera copilului cele mai potrivite sunt cele din materialele bogate cromatic, iar pentru birou simplitatea trebuie sa fie cuvantul de ordine (aici ai nevoie de foarte multa lumina).

Dupa ce te-ai hotarat asupra aspectului de mai sus, urmeaza urmatorul pas pe care trebuie sa il faci, si anume masurarea ferestrelor. Foarte multe persoane sar peste acest pas, iar acest lucru este gresit. E nevoie de acest lucru astfel incat sa nu fii nevoit sa faci multe vizite la magazin. De asemenea, trebuie sa ai in vedere faptul ca perdelele nu trebuie sa fie montate prea jos, dar nici sa fie foarte scurte.

Cat de sus e bine sa montezi perdeaua? Raspunsul este unul cat se poate de simplu: cat mai sus. De ce? Pentru ca in acest fel o sa lasi impresia ca tavanul este unul foarte inalta, iar ferestrele vor parea mai mari. Senzatia de spatiu va fi accentuata daca o sa procedezi astfel. In ceea ce priveste lungimea, este o greseala ca perdelele si draperiile sa fie unele foarte scurte. E recomandat ca acestea sa fie lungi pana la podea sau cel mult cu 1 sau 2 centimetri mai sus de aceasta.

La fel de importanta este si latimea pe care o vor avea perdelele si draperiile. Care este regula aplicabila aici? In mod normal, este recomandat ca perdelele si draperiile sa aiba o latime dubla fata de cea pe care o are fereastra. In cazul in care fereastra are 2 metri in latime, atunci perdeaua si draperia e bine sa masoare pana la patru metri sau chiar mai mult.

Related posts

Scaunul de birou – un element de mobilier care are grija de sanatatea copilului tau

Adina Meyers

Idei clasice de decorare de Crăciun cu care e imposibil să dai greș

Adina Meyers

Programul „Prima Casă” devine „Noua Casă”. Plafonul pentru credite s-a dublat

Adina Meyers