In procesul de amenajare a unei incaperi orice detaliu conteaza, iar nu de putine ori micile detalii, pe care noi le vedem ca fiind nesemnificative, sunt cele care fac cu adevarat diferenta si ofera personalitate locuintei tale. Asta pentru ca la ele nu apeleaza foarte multa lume, iar numarul mare de variatii in care vin micile obiecte decorative fac din ele ideale pentru a oferi un farmec aparte si unic incaperii.

In aceasta categorie putem include si ceasurile decorative, care au devenit din ce in ce mai cautate in ultima perioada chiar si de catre romani. Ceasul este unul dintre cele mai importante accesorii care ar trebui sa se gaseasca nu doar in fiecare locuinta, ci in fiecare camera a acesteia. Cu ajutorul unui ceas vom putea stii mereu cum sa ne planificam cat mai bine timpul, precum si sa ne dam seama daca suntem sau nu in intarziere.

Chiar daca ai impresia ca orice model de ceas este bun, afla ca pentru locuinta ta va trebui sa acorzi putina atentie alegerii pe care trebuie sa o faci, iar asta pentru ca e recomandat ca noul tau ceas decorativ sa se integreze perfect stilului general al acesteia. Marele avantaj este dat de faptul ca ceasurile se numara printre acele obiecte care nu se demodeaza niciodata, ci din contra, odata cu trecerea timpului ele devin si mai „pretioase”. Ai asadar toate motivele pentru a incerca sa optezi chiar de la inceput pentru cel mai bun pe care tu ti-l permiti, deoarece te vei folosi foarte mult timp de acum inainte de el.

Atunci cand alegi un ceas, lucrurile de care trebuie sa tii cont sunt, intr-o masura mai mica sau mai mare, foarte asemanatoare cu cele de care trebuie sa tii cont in cazul alegerii mobilierului de exemplu. Adica e recomandat sa optezi pentru amenajarea intr-un anumit stil si sa te tii de el. Intr-un fel este logic acest lucru, deoarece daca intreaga ta locuinta este amenajata intr-un stil modern, minimalist, iar tu cumperi un ceas vintage va fi mai mult decat evident faptul ca locul acestuia nu este acolo. Asadar alege un anumit tipar si nu te abate de la el (nici nu iti va fi greu, deoarece oferta magazinelor de la noi este foarte variata atunci cand vine vorba de ceasurile decorative.

Pe langa corecta alegere a unui ceas decorativ, e bine sa ai in vedere si locul in care il amplasezi. Nu te putine ori acest lucru este unul care joaca un rol foarte important in aspectul general pe care il va avea camera si modul in care reuseste noul tau ceas sa iasa in evidenta. Nu trebuie sa iti indrepti atentia doar catre modelele create pentru a fi puse pe perete, ci si cele pentru mobilier sunt o alegere mai mult decat buna. Tu trebuie doar sa ai in vedere ca aceste ceasuri sa fie amplasate undeva la nivelul ochilor, pentru a-ti fi usor sa afli cat este ora.

Nu te speria nici macar de ceasurile vechi, deoarece ele vor adauga un plus de personalitate incaperii in care le vei amplasa. Asigura-te doar inainte ca ele sunt complet functionale, mergand la un ceasornicar, astfel incat sa nu te trezesti ca ramane in urma sau o ia inainte.

Related posts

Rolul porţelanurilor în decorarea interioară a caselor noastre

Adina Meyers

Cum sa-ti amenajezi bucataria in stil minimalist

Adina Meyers

Radiatorul electric cu halogen sau quartz – o solutie potrivita pentru incalzirea locuintei tale

Adina Meyers