Amenajari Exterioare

Ce trebuie sa stii despre plantele de apartament, ingrijirea lor si cel mai bun loc pentru ele

Plantele de apartament aduc numeroase beneficii, mai ales atunci cand locuim intr-un oras aglomerat in care poluarea este la ea acasa. Stim cu totii ca petrecerea timpului liber in natura ne ajuta sa eliminam stresul si ne umple trupul de energie, insa putini sunt cei care stiu ca aceste efecte pot fi obtinute si cu ajutorul plantelor de apartament.

Au fost realizate mai multe studii in urma carora a rezultat ca mai multe tipuri de plante au fost capabile sa elimine formaldehida, benzenul, precum si alti poluanti dintr-o camera, asadar acestea ne ajuta foarte mult atunci cand vine vorba de purificarea aerului din locuinta noastra. Cu ajutorul plantelor de apartament vom respira un aer mai curat si mai bogat in oxigen.

Daca te numeri printre cei care lucreaza de acasa atunci afla ca plantele te pot ajuta sa devii mai productiv, precum si sa iti induca o stare de bine care sa iti permita sa treci cu bine de o zi obositoare in fata biroului. Care este explicatia? Spatiul de lucru trebuie sa fie unul bine aerisit, precum si bine oxigenat. Asadar plantele nu trebuie sa lipseasca dintr-un birou daca ne dorim sa putem lucra cu spor si fara sa resimtim oboseala.

Trebuie spus insa ca nu toate plantele isi dovedesc utilitatea intr-un birou. Noi iti recomandam sa iti indrepti atentia catre bambus, rozmarin (care ajuta la purificarea aerului din jur precum si la cresterea puterii de concentrare si memorare) si aloe vera (este usor de ingrijit).

Desigur, pe langa beneficii plantele de apartament pot veni la pachet si cu dezavantaje. Aici ne referim, in special, la riscul crescut de aparitie a alergiilor din cauza polenului care poate ajunge in aer. Daca stii ca suferi de rinita alergica atunci e bine sa afli daca nu cumva o planta din casa ta este de vina. Studiile au scos la iveala ca cele mai multe alergii sunt produse de ficus, orhidee, feriga, palmier si iedera.

In ceea ce prieste amplasarea corecta a plantelor in apartamentul tau singura regula de care trebuie sa tii cont este aceasta: asigura microclimatul necesar. Fiecare tip de planta in parte are nevoie de anumite conditii pentru a creste, inflori si rodi normal. Tine asadar cont de ele.

De asemenea, plantele au nevoi diferite si atunci cand vine vorba de sol, frecventa cu care trebuie udate, curatarea lor si asa mai departe. E bine sa te informezi inclusiv despre aceste lucruri pentru ca plantele tale sa aiba o viata lunga si sa fie sanatoase.

 

 

 

Related posts

Cele 4 condiții pentru a realiza o izolarie fonică optimă în locuință!

Adina Meyers

„Casa mea merită cele mai bune porți metalice”. Iată ce să alegi! 

Adina Meyers

Flori pentru doamne

Adina Meyers