Nu de putine ori atunci cand amenajam o incapere sau chiar intreaga locuinta, materialele textile nu sunt luate in considerare, sau cel putin nu la fel de mult precum ar trebui. Asta pentru ca majoritatea dintre noi vedem in ele niste accesorii care ne ajuta sa retusam aspectul unei camere, nu ca pe elemente importante de decor. In realitate materialele textile nu prea pot fi ignorate, ele fiind omniprezente in casa noastra.

De ce am ales sa iti vorbim in articolul de astazi despre rolul acestora in design-ul de interior? Pentru ca ne ofera cateva posibilitati in plus atunci cand vine vorba de amenajarea locuintei noastre intr-un anumit stil.

La ce ne referim atunci cand spunem „materiale textile”? In cazul de fata facem referire la: perne, paturi, covoare, perdele, draperii, tapiterie, carpeta si asa mai departe. De ce sunt ele importante? Pentru ca acestea ne ajuta sa obtinem o anumita atmosfera in camerele in care sunt folosite. Inainte de a cumpara materialele de care ai nevoie e bine sa te gandesti care este starea pe care vrei sa ti-o transmita locuinta ta. Materialele textile in designul interior ajuta chiar si la unificarea diferitelor zone din camera si locuinta.

In ceea ce priveste culorile pe care sa le alegi, sfatul nostru aici este sa te asiguri ca acestea sunt diferite de culoarea principala, cea care predomina in camera. Practic te vei folosi de aceste materiale pentru a aduce un strop de culoare. E bine sa te limitezi la maxim doua culori in ceea ce le priveste (o culoare secundara si o culoare de accent) pentru a nu risca sa incarci inutil camera. Poti sa adaugi mai multe elemente vizuale de interes prin intermediul diferitelor texturi si modele, nu neaparat prin intermediul unei palete variate de culori.

Un alt mod in care ne pot ajuta materialele textile este prin oferirea de inspiratie. Atunci cand amenajam o incapere si nu stim de unde sa incepem este suficient sa alegem un covor care sa dea tonul la decorare. Practic vei construi intreaga incapere in jurul acestuia.

Related posts

Amenajare pentru persoane cu inclinatii sportive

Adina Meyers

Zilele bune si noptile linistite sunt in centrul atentiei in Catalogul IKEA 2015

Adina Meyers

Lucruri pe care este bine să le știi atunci când cumperi becuri

Adina Meyers