Se poate sa vina o zi in care sa vrei sa iti vinzi locuinta, dar gasirea unui cumparator nu de putin ori se poate dovedi a fi destul de… dificila. Daca apartamentul se afla si intr-o zona nu foarte centrala, atunci cu siguranta sansele sa gasesti un cumparator scad, dar ele exista in continuare. Partea buna este ca sunt cateva sfaturi care, daca vei tine cont de ele, te pot ajuta sa iti vinzi mai repede apartamentul. Despre ele vom discuta mai multe in randurile urmatoarea.

Chiar de la inceput iti recomandam sa stabilesti un pret corect, care sa fie in concordanta cu amplasarea apartamentului, dimensiunile sale si modul in care se prezinta. Nu are rost sa incerci sa scoti mai multi bani decat merita in realitatea locuinta. Da, sunt sanse sa gasesti cumparator, insa ele sunt destul de mici, daca nu imposibile in cazul in care ti-ai supraevaluat apartamentul. Suma ceruta trebuie sa fie una realista, iar asta pentru ca nu de putine ori ea reprezinta primul criteriu dupa care se vor orienta potentialii cumparatori.

Tine cont de asemenea de faptul ca prima impresie mereu va conta. In cazul in care aceasta este proasta, e bine sa stii ca afacerea va pica inainte sa fi inceput negocierile. Asigura-te ca de la intrare potentialul client va fi cucerit de apartament. Daca este proaspat zugravit, daca ai optat pentru niste culori deschise si minimaliste, daca ai folosit niste combinatii cromatice personale, atunci impactul vizual va fi unul suficient de puternic incat sa ii ramana intiparit in minte acest apartament. Nu te arunca insa in investitii si nu reamenaja complet incaperile. De ce? Pentru ca nu iti vei recupera banii si oricum cel mai probabil noul proprietar va dori sa isi puna amprenta pe design, deci mai mult ca sigur va renova el totul.

Mirosul care predomina in locuinta este un alt criteriu dupa care se pot orienta cumparatorii. In perioada in care incerci sa iti vinzi cu orice pret locuinta iti recomandam sa incerci sa raresti cat poti de mult gatitul unor mancaruri care au mirosuri puternice si care se imprastie cu usurinta.

Iluminarea poate sa faca si ea diferenta, deci in momentul in care prezinti apartamentul unui client incearca sa lasi ferestrele deschise, dar si sa apelezi la lampile de podea sau la cele de masa ori de perete. Chiar si plantele pot sa ii ofere incaperii un aer primitor si o poate face sa para mai spatioasa. Daca tot am adus in discutie crearea impresiei ca incaperile sunt spatioase, afla ca aceasta poate fi accentuata si mai mult cu ajutorul tonurilor neutre ori a nuantelor foarte deschise, dar si prin amenajarea locuintei cu obiecte de mobilier compacte, care sa nu incarce foarte mult camerele.

Promovarea face toti banii. Daca stii cum sa iti pui apartamentul intr-o lumina buna, atunci sansele ca tu sa il vinzi intr-un timp cat mai scurt, precum si sa obtii o suma frumoasa pe acesta, cresc considerabil. Daca nu te pricepi singur sa faci acest lucru atunci noi iti recomandam sa apelezi la niste brokeri profesionisti care sa se ocupe de acest aspect.

Related posts

Ce materiale alegem pentru structura de rezistenta a casei

Adina Meyers

Descopera noua tehnologie cu aparate aer conditionat de la Alex-ir Decor!

Adina Meyers

Casa sanatoasa, mai usor de obtinut decat credeai

Adina Meyers