Te-ai hotarat sa te muti intr-o garsoniera, dar spatiul mic pe care tu il ai la dispozitie te sperie putin? Afla ca nu trebuie sa iti faci griji in ceea ce priveste acest aspect, iar asta pentru ca exista suficient de multe solutii la care poti apela atunci cand vine vorba de amenajarea unui apartament foarte mic. Tot ce trebuie tu sa faci este sa te documentezi si sa te asiguri ca stii tot ceea ce este de stiut despre secretul pentru a obtine impresia de spatiu mare intr-o garsoniera.

Pentru inceput, in amenajarea garsonierei tale trebuie sa iti indrepti atentia catre culorile in care sunt zugraviti peretii. De ce? Pentru ca anumite nuante de culoare ne lasa impresia ca incaperea este mult mai aerisita, mult mai mare decat in mod normal, in timp ce alte nuante o pot „micsora”. Regula este una destul de simpla: cu cat un apartament este mai mic, cu atat mai mult noi trebuie sa acordam o atentie mai mare finisajelor, in special atunci cand vine vorba de pereti si de podele.

Care sunt culorile pentru care e bine sa optezi in cazul unei garsoniere? Nuantele reci si foarte deschise sunt cele mai potrivite, deoarece ele sunt capabile sa accentueze destul de mult senzatia de largire a spatiului. In aceasta categorie putem include movul, verdele, albastrul si rozul.

In ceea ce priveste pardoseala, aici e de preferat ca ea sa fie continua, asadar sa nu se „intrerupa” intre camere. Acest lucru inseamna ca vei opta pentru aceeasi culoare, precum si pentru acelasi material de pardoseala pentru toata suprafata apartamentului. Si aici, la fel ca in cazul peretilor, culorile trebuie sa fie unele cat mai deschise, pentru a accentua impresia de spatiu. Amplasarea unui covor mic in mijlocul incaperii va ajuta de asemenea la crearea impresiei de spatiu – renunta asadar la o mocheta care sa acopere intreaga camera.

Legat de mobila, aici lucrurile sunt destul de simple: alege una compacta, dar multifunctionala. Nu are rost sa iti indrepti atentia catre mobila masiva, care sa ajunga pana in tavan. Ele doar iti vor oferi o senzatie de sufocare si iti vor micsora destul de mult spatiul pe care tu il ai la dispozitie. In schimb, opteaza pentru o mobila minimala si care sa fie multifuncionala. Daca ea iti pune la dispozitie si mai multe spatii de depozitare, atunci totul este perfect. Gandeste-te bine care sunt nevoile tale inainte de a cumpara o noua mobila, astfel incat sa ai siguranta ca ai ales-o doar pe cea de care te vei folosi des.

Un alt lucru pe care tu il poti face in cazul unei garsoniere sau a unui apartament de foarte mici dimensiuni este unirea bucatariei cu sufrageria. Acest lucru il poti face prin demolarea peretilor despartitori. Tine insa cont de faptul ca acest lucru il vei face doar dupa ce ai obtinut autorizatiile necesare. O bucatarie open space (in stil american) este si foarte eleganta si practica, deci profita la maxim de pe urma sa. Nu trebuie sa iti faci griji ca mirosul de mancare va ajunge in intreaga casa, iar asta pentru ca aceasta problema este foarte usor de rezolvat cu ajutorul unei hote, care in ultima perioada a inceput sa aiba preturi din ce in ce mai accesibile.

Related posts

Sugestii pentru amenajarea unei bucatarii

Adina Meyers

Criterii care sa te ajute sa alegi plita incorporabila potrivita pentru bucataria ta

Adina Meyers

Alina Turdean, designer: Piesele recuperate constituie sarea și piperul unei amenajări

Adina Meyers