LifeStyle

Ce tipuri de credite solicităm pentru situații diferite?

Nu puține au fost situațiile când te-ai aflat într-un impas financiar, iar ganduI că poți apela cu mare ușurință, în zilele nostre, la credite bancare, ți-a oferit  o portiță de scăpare de la situația problematică în care te afli. 

Instabilitatea financiară reprezintă o problemă cu care se confruntă din ce în ce mai multe persoane în ultimii ani iar factorii diferă de la persoană la persoană. Veniturile lunare pot fi insuficiente în multe cazuri din cauza cheltuielilor care depășesc aceste venituri, ori din cauza unor situații urgente neprevăzute care necesită un suport financiar mai mare, sau de ce nu, din cauza neplanificării corecte a bugetului lunar. În oricare dintre aceste situații te-ai afla, gândul de a solicita credite pe perioada rezolvării problemelelor financiare, reprezintă soluția cea mai rapidă și la îndemână. 

Credite sau împrumuturi, cum sunt mulți dintre noi obisnuiți să le numească, reprezintă finanțări oferite de instituții bancare și nebancare din România.

La ce tipuri de credite apelează românii?

Tipurile de credite oferite de instituțiile bancare se diferențiază în funcție de destinația banilor împrumutați. Fie că dorești să achiziționezi un produs electrocasnic nou sau o casă nouă, fie că vrei să renovezi, să pleci în vacanță sau a apărut o intervenție medicală de natură urgentă, apelezi la credite bancare. 

Românii apelează cel mai des la credite de nevoi personale. Acestea se adresează satisfacerii nevoilor personale sau achiziționării de bunuri diverse fără a fi nevoie de justificare. Apelezi în cele mai multe cazuri la o astfel de finanțare, atunci când costurile pentru o anumită achiziție depășesc bugetul tău. Solicitarea acestor credite prezintă mai multe avantaje. Obținerea rapidă, cu un minimum de acte, fără giranți sau garanții și fără justificarea destinației banilor.

Majoritatea persoanelor este adepta deținerii titlului de proprietar, fie prin achiziționarea unui imobil sau mai multe  precum apartamente, case de vacanță, terenuri. Pentru astfel de investiții, se apelează la  finanțări de tip credite ipotecare

Un credit ipotecar reprezintă împrumutul pe care îl soliciți atunci când ai în plan achiziționarea unui imobil, construirea unuia sau renovarea acestuia și se garantează tot cu locuința respectivă. Solicitarea unui astfel de credit are anumite avantaje. În primul rând, obținerea unei sume mult mai mari decât în cazul unui credit de nevoi personale. Perioada lungă de rambursare, cât și dobânzile mult mai mici sunt factori de care trebuie să ții cont în solicitarea creditului ipotecar. 

Credite ipotecare sau credite imobiliare? Ambele sunt destinate aceluiași tip de nevoie și anume investirea în achiziționarea unui imobil, diferența fiind că în cazul unui credit ipotecar se va pune ipoteca pe imobilul care se cumpără, iar la creditul imobiliar se poate pune ipoteca și pe alt imobil aflat în proprietatea solicitantului sau a altei persoane.

Să nu uităm de cazurile în care autoturismul s a defectat și ultima soluție este achiziționarea altuia, pentru că activitatea ta zilnică depinde foarte mult de deținerea unuia. În aceste situații, pentru că fondurile tale nu permit cumpărarea unuia nou cu banii în mână, apelezi la credite auto. Creditul auto este creditul destinat achiziționării de autoturisme noi sau second-hand. 

De unde poți obține unul dintre aceste tipuri de credite?

De la orice instituție bancară și nebancară eligibilă pentru acordarea de credite. Acestea pot fi găsite atât în mediul onlne, cât și fizic. Probabil nu vă este atât de familar termenul de insistutie nebancară, așa că ținem să precizăm că această este o instituție legală ce poate desfășura activitatea privind acordarea de credite.

Printre acestea, se numără Credius, una dintre cele mai cunoscute instituții nebancare, specializată în acordarea de credite. 

De ce sa alegi Credius?

Pentru că au o gamă variată de credite. Pe langă cele menționate mai sus, Credius oferă împrumuturi și pentru cei ieșiți la pensie sau pentru cei cu spirit de antreprenor și la început de drum, pentru cei plecați în străinătate, prin programul credite Diaspora, atât pe termen lung sau scurt.

Pentru că poți să aplici chiar și online pentru credite. Credius a luat în calcul lipsa ta de timp și a implementat posibilitatea de solicitare a creditelor online, completând o cerere și semnând contractul direct din fața laptopului.

Stabilește-ți prioritățile pentru că acum știi ce tip de credite să soliciți pe măsura nevoilor tale.

 

 

 

 

 

 

 

Related posts

HORIA CREANGA- crezul simplitatii

Adina Meyers

Cea mai mare canapea transparenta din lume

Adina Meyers

Atunci când faci lucrurile pe care ţi le doreşti, eşti mulţumit şi împăcat cu tine şi vei găsi calea spre succes!

Adina Meyers