LifeStyle

Ce plante din gradina iti provoaca alergii. Este bine sa le eviti daca ai probleme de respiratie

Daca esti un iubitor al naturii, al plantelor de gradina sau de camera, dar ai probleme cu respiratia sau alergii, este bine de stiut ce plante ar trebui sa evitati. Plante precum iasomia sau wisteria provoaca puternice reactii alergice, ele nefiind potrivite pentru cei care se stiu cu probleme de sanatate. 

In general, praful si polenul provoaca alergii, dar unele flori au un polen care nu este daunator pentru oameni.

Iata cateva plante care nu sunt recomandate pentru cei cu alergii:

Ambrozia este o planta la al carui polen sunt sensibile peste 75% din persoanele alergice la polen. Bujorul, florea-soarelui sau echinacea sunt alte plante cu un potential de provocare a unui reactii alergice.

Si musetelul este o planta care poate provoca alergii respiratorii si cutanate. Acelasi efect il are si teiul, in perioada de inflorire.

Pomii care provoaca cel mai des reactii alergice sunt stejarul, ulmul. mesteacanul, frasinul, plopul si nucul. Artarul poate provoca si el neplaceri persoanelor cu alergii.

Alternative nealergene pentru pomi:

– Magnoliile sunt arbori cu inflorescente extrem de atractive si bogate dar care insa nu provoaca alergii.

– Pomii fructiferi, care pe langa umbra si decor iti vor oferi si fructe proaspete. In functie de ce fructe si de inaltimea dorita la maturitatea copacului, poti opta pentru ciresi, visini, piersici, meri, peri sau pruni.

Related posts

ANDRÉ RIEU în concert LIVE pentru prima dată la Cluj-Napoca

Adina Meyers

Hartie de unica folosinta pentru igiena si sanatatea ta

Adina Meyers

Grădină în stil francez: reguli de amenajare

Adina Meyers