Amenajari Exterioare Balcon si terasa

Ce nu trebuie sa lipseasca dintr-o curte interioara confortabila

Masa, scaunele si umbreluta. De ce sa mergi vara la o terasa, cand poti avea acasa o terasa plina de farmec, in care sa te relaxezi si sa iti inviti cei mai dragi prieteni? Toata lumea se va simti bine, iar tu scapi de grija notelor de plata; tot ce consumati este proaspat si facut in casa.

In plus, nu mai e nevoie de curatenie generala in living dupa plecarea musafirilor. Curtea interioara se curata imediat, asa ca toata lumea se va simti minunat fara a avea grija la fiecare gest.

In alegerea obiectelor, nu uita ca vei mobila un spatiu exterior, asa ca alege materiale special tratate si cu rezistenta crescuta la umiditate si intemperii.

Daca ai ceva timp liber si putin talent la bricolaj, recomandarea noastra este sa iti reconditionezi singur mobilierul pentru curtea interioara.

Alege o masa si scaune vechi din casa bunicii pe care sa le vopsesti colorat dupa propriile preferinte. Mai ai nevoie de pernute cochete si vei obtine un decor romantic si prietenos pentru o casa cu arhitectura rustica. Cei care isi doresc un spatiu elegant, pot opta pentru mobilier de exterior din showroomuri sau realizat pe comanda. Poti alege intre lemn masiv tratat special sau ratan.

Iluminatul exterior este extrem de important intr-o curte interiora, pentru ca acest spatiu capata un farmec aparte odata cu venirea serii. Poti opta pentru instalarea unor corpuri de iluminat pentru exterior din fier forjat pe care sa le completezi cu felinare, lapadare, veioze si lumanari pozitionate in imediata vecinatate a mesei sau a canapelei.

Sfatul nostru este sa alegi o lumina galbuie, difuza, care sa creeze intimitate si sa le dea o stare de bine celor care isi peterc serile in aer liber.

Florile din belsug sunt secretul unei curti interioare pline de viata. Fie ca alegi sa le plantezi in pamant, intr-o zona nepavata sau in ghivece, acestea vor fi la fel de frumoase. Totodata, in gradina exterioara poti aduce flori in vaze, pentru a te bucura de ele in orice moment.

O fantana arteziana, o cascada in miniatura sau un lac artificial cu pesti va crea o stare de bine tuturor. Ascunde sursa de apa intre vegetatie si adu mai multa viata acestui spatiu cu ajutorul unor pesti ornamentali (cum sunt crapii koi) sau al unor broscute testoase.

Semineul poate fi construit si la exterior, pe o terasa sau intr-o curte interioara. Acest element va aduce un plus de farmec zilelor racoroase cand vei continua sa petreci o parte a timpului afara, daca te vei “inarma” cu paturi calduroase sau vei izola spatiul cu folii speciale.

Umbra nu trebuie sa lipseasca dintr-o curte interioara, pentru a te bucura impreuna cu cei dragi de acest spatiu si in timpul zilei, cand razele soarelui un sunt prea prietenoase. Renuntati la umbrelele inestetice din material plastic in favoarea uneia de mici dimensiuni, din material textil sau din stuf. In plus, poti amenaja o pergola cu plante agatatoare sau o copertina cocheta pe care s-o strangi la nevoie. In acelasi timp, pentru a te putea bucura de curtea interioara si in sezonul rece, poti ingradi cu folie speciala o zona a ei, situata in apropierea unei intrari in casa.

Pentru o curte interioara plina de viata, adu in acest spatiu o colivie cu papagali sau alte pasari exotice care sa ciripeasca si sa te bine dispuna. De asemenea, te poti imprieteni cu vrabiutele si cu celelalte pasari salbatice, daca amenajezi un loc in care sa le pui graunte.

Adu stil acestui spatiu cu ajutorul unor decoratiuni cochete precum clopoteii pentru vant sau pernutele colorate.

 

Related posts

Famous Roses aduce eleganta si bunul gust la tine in gradina!

Adina Meyers

Idei pentru amenajarea unei gradini moderne

Adina Meyers

Top 3 vinării din Moldova care merită vizitate

Adina Meyers