Amenajare dormitor Practic

Ce culori sa alegi pentru dormitor, in functie de personalitatea ta?

Ai observat si tu cum culorile ne pot influenta starea, fie in mod negativ, fie in mod pozitiv? In cazul unor persoane aceasta influenta este mai accentuata, in timp ce o categorie destul de restrans nu sunt afectate deloc. Tu stii din ce categorie faci parte? Sunt sanse destul de mari sa faci parte din categoria celor care sunt influentati de culorile care predomina in jurul lor.

Au fost realizate mai multe studii in ultimii ani, iar in urma acestora s-a ajuns la concluzia ca, in amenajarea locuintei, trebuie sa tinem cont de anumite reguli in ceea ce priveste alegerea paletei de culori, astfel incat starea noastra psihica sa fie mereu una buna, nealterata. In articolul de astazi noi ne vom indrepta atentia catre dormitor, incercand sa iti oferim sfaturi care sa te ajute sa alegi nu doar cea mai potrivita culoare, ci si idei de design pentru un plus de personalitate.

In decorarea dormitorului paleta de culori trebuie sa fie una care sa puna in valoare aceasta incapere, dar si sa ne ofere o stare de calm, de relaxare. Pentru cupluri alegerea potrivita a culorilor poate duce inclusiv la o imbunatatire a vietii intime. Iata deci cat de important este acest aspect.

Culoarea o vom alege in functie de personalitatea noastra, dar si de stilul in care ne hotaram sa ne amenajam dormitorul. De exemplu, pentru un dormitor elegant cel mai bine este sa ne indreptam atentia catre tonurile de bej si maro, dar putem apela si la un mobilier de culoare neagra, aducand de asemenea prin intermediul elementelor de decor accente de albastru sau violet regal.

Daca sunteti o fire romantica si doriti ca dormitorul sa reflecte acest lucru atunci recomandarea noastra este alegerea nuantelor de roz si de lavanda. Cei care adora stilul clasic, pot opta pentru culori neutre precum alb, gri, maro sau bej.

Pentru a crea o atmosfera cat mai relaxanta, care sa favorizeze aparitia somnului si o odihna corespunzatoare, atunci cele mai potrivite culori pentru un dormitor sunt bejul, verdele si albastrul.

Dupa cum se poate observa, la capitolul culori avem suficient de multe optiuni la dispozitie. Putem insa aduce si putin mai multa personalitatea prin intermediul integrarii anumitor stiluri si combinatii de culoare. De exemplu, pentru un stil mai indraznet putem adauga profunzime peretilor prin accentuarea lor adaugand forme rectangulare de culoare alba. Putem de asemenea apela la diferite linii care sa formeze diferite forme si modele. Ele nu trebuie sa fie neaparat unele uniforme, atat timp cat rezultatul final va fi unul placut ochilor.

In cazul in care dormitorul este unul de mici dimensiuni, atunci putem vopsi tavanul intr-o nuanta diferita, de preferat mai deschisa, astfel incat contrastul care rezulta sa “pacaleasca” ochii si creierul astfel incat sa credem ca incaperea este mult mai inalta decat in realitate.

Mana in mana cu paleta de culori aleasa merge si iluminarea, asadar asigurarea unei iluminari corespunzatoare putem spune ca este o adevarata necesitate. Asta inseamna ca o sa ai in vederea integrarea unor corpuri de iluminat care sa duca la crearea unei ambiante placute, dar si patrunderea a cat mai multa lumina naturala in timpul zilei.

 

Related posts

Temperatura si umiditatea in camera celui mic

Adina Meyers

Unitate in diversitate

Adina Meyers

Trucuri utile pentru aranjarea cablurilor din casa

Adina Meyers