Fiecare dintre noi s-a gandit macar o data la construirea unei case dupa planurile proprii. Casa visurilor noastre este un proiect pe care il avem in minte pentru foarte mult timp pana ce ajungem sa il punem in aplicare. Eu am facut-o deja, insa la finalul experientei am ajuns la concluzia ca sunt cateva lucruri pe care mi-ar fi placut sa le stiu chiar de la inceput. Despre ele iti voi vorbi in randurile urmatoare.

Primul lucru pe care as fi vrut sa il stiu chiar de la inceput este ca un anumit program nu este si nu va fi niciodata unul foarte exact. Nimic nu este batut in cuie, mai ales atunci cand vine vorba de construirea unei case. La inceput era vorba ca lucrarile vor ajunge la final in aproximativ 7-8 luni. In realitate… totul a durat 14 luni. Intarzierile s-au datorat in mare parte vremii nefavorabile, dar si a unor probleme care inevitabil isi fac aparitia in acest domeniu.

Gandeste-te la viitor. Este un alt sfat pe care mi-ar fi placut sa il stiu la inceput. Nevoile noastre se schimba odata cu trecerea timpului, asadar daca la 25 de ani iti traiesti viata intr-un anume fel, lucrurile nu vor ramane aceleasi la 30, 35 sau 40 de ani.

De asemenea, asigura-te ca toate lucrarile au luat sfarsit inainte de a te muta. Evita sa lasi zone nefinalizate, chiar daca este vorba de un beci sau mansarda. De ce? Pentru ca sunt sanse mari ca ceea ce ar fi durat in mod normal o luna sau doua, sa le finalizezi in ani de zile.

La construirea si amenajarea unei case este bine sa te gandesti si la spatiile de depozitare. Ele sunt foarte importante in orice incapere. E bine sa ai la dispozitie cat mai multe spatii de stocare pentru ca nu o sa stii niciodata cand o sa ai nevoie de ele. Acestea te vor ajuta sa ai o casa mult mai bine organizata.

Investeste inteligent in functionalitatea noii tale case. Alege calitatea atunci cand vine vorba de instalatiile electrice si cele sanitare. In principiu acest sfat este bine sa fie aplicat in ceea ce priveste acele parti ale casei care vor ramane neschimbate cu trecerea anilor, indiferent de cat de multe modificari ale decorului vom face.

Legat de partea de design interior, aici un singur sfat am de dat. Culorile care vor predomina e bine sa fie mereu unele neutre. De ce? Pentru ca iti va fi mult mai usor sa aduci un strop de culoare prin intermediul elementelor de decor si accesoriilor.

 

Related posts

Cu ce izolam peretii exteriori pentru a avea mai mult confort la interior

Adina Meyers

Alegerea sistemului de iluminat exterior al casei

Adina Meyers

Cine poate închiria locuințe de la ANL

Adina Meyers