Alegerea mobilei potrivite pentru camerele locuintei noastre poate face diferenta atunci cand vine vorba de confortul nostru, dar si de placerea de a ne intoarce de fiecare data acasa dupa o zi obositoare la locul de munca. Daca stam sa ne gandim la faptul ca mobila reprezinta o investitie destul de importanta, atunci si mai mult trebuie sa facem tot ce ne sta in putinta pentru a alege tot ce-i mai bun in limita noastra de buget, precum si pentru a se plia perfect pe nevoile noastre.

In acest articol vom incerca sa te ajutam cu sfaturi privind corecta alegere a obiectelor de mobilier, in functie de care este rolul fiecarei camere. Asta este, de altfel, chiar primul pas pe care tu trebuie sa il faci inainte de a incepe cautarile: sa te gandesti la ce rol vrei sa indeplineasca incaperea respectiva. Procedand astfel iti va fi mult mai usor sa te orientezi printre multele modele de obiecte de mobilier pe care le ai la dispozitie.

Incepem cu bucataria, iar aici lucrurile sunt destul de clare – mobila trebuie sa fie una cat mai functionala si sa ne puna la dispozitie suficient de multe spatii de depozitare. Pentru bucatarie cel mai sigur este sa iti indrepti atentia catre mobila facuta la comanda, mai ales daca dimensiunile acesteia sunt unele destul de mici. Calitatea materialelor din care este facuta mobila de asemenea e importanta, mai ales atunci cand vine vorba de bucatarie, unde caldura si nivelul de umiditate vor fi la destul de ridicate. Deci incearca sa iti indrepti atentia catre materiale rezistente, care sa nu se degradeze in timp.

Sufrageria este de asemenea o incapere care are nevoie de atentia ta. In cazul ei trebuie sa stabilesti cat se poate de clar ce rol va avea – loc de relaxare, unde vei asculta muzica si te vei uita la televizor? Locul in care o sa iei masa? Birou intr-un colt? In functie de acest aspect, o sa imparti sufrageria in zone distincte, care vor necesita obiecte de mobilier specifice. In acest fel iti va fi mult mai usor sa le imbini si sa creezi armonie, fara a sacrifica din functionalitatea pe care o poate avea aceasta incapere.

Amenajarea dormitorului se poate dovedi cea mai dificila, iar asta pentru ca aici, pe langa mobila, e bine sa ai in vedere si alegerea unui pat rezistent, precum si o saltea confortabila. Culorile sunt si ele importante, mai ales daca vrei ca aceasta incapere a locuintei tale sa fie una in care sa te poti relaxa la maxim. Legat de culori, cel mai sigur este sa optezi pentru culori neutre si deschise (nuantele de verde, de exemplu, reprezinta o optiune excelenta).

Am spus mai sus ca pentru bucatarie cel mai bine este sa optezi pentru o mobila facuta la comanda. Acest sfat poate fi urmat si in ceea ce priveste celalalte camere. Daca o sa faci si tu asta, e bine sa ai in vedere urmatoarele:

– Gandeste-te de la inceput ce iti doresti;

– Intereseaza-te de diferite modele si stiluri, pentru a vedea exact ce iti place;

– Ia cu maxima atentie toate masuratorile necesare, astfel incat mobila sa se integreze perfect in incaperea respectiva.

Related posts

Stilul Clasic: rafinat & elegant

Adina Meyers

Casa cocheta pe un teren mic

Adina Meyers

Renoveaza-ti locuinta cu vopsea colorata!

Adina Meyers