Amenajare dormitor Practic

Cateva lucruri pe care trebuie sa le stii inainte de a-ti amenaja dormitorul

Dormitorul este acel loc din locuinta noastra in care noi ne putem relaxa departe de galagia de afara si care ne permite sa ne reincarcam bateriile dupa o zi obositoare la locul de munca. In ultima perioada tot mai multe persoane au inceput sa isi indrepte atentia catre un stil modern, dormitorul amenajat astfel axandu-se pe alegerea a cator mai putine elemente de mobilier, abordand un design cat mai simplu, functional si versatil. Desigur, nu este o regula, noi putand opta si pentru alte stiluri, dupa cum vom vedea in randurile urmatoare.

Inainte de a trece la amenajara dormitorului este bine sa iei in considerare cateva sfaturi care sa te ajute sa te orientezi si sa iti gasesti propriul stil de decorare, care sa aduca un plus de personalitate.

In cazul acestei incaperi noi suntem de parere ca cel mai bine este sa optam pentru o paleta neutra de culori. De ce? Pentru ca aceste culori neutre ne ajuta sa obtinem in dormitor un ambient relaxant si armonios, sporind de asemenea si nivelul de confort resimtit. Sunt multe optiuni pe care le avem la dispozitie, pornind de la nuantele de bej si continuand cu cele de ivoire, gri sau chiar culori pastelate.

Evident, pentru a adauga un plus de personalitate, avem posibilitatea de a combina nuantele neutre cu nuantele accent, insa e bine sa nu exageram.

Spuneam mai sus ca in ultima vreme tot mai multi au inceput sa isi indrepte atentia catre amenajarea in stil modern. De ce insa sa nu iesim putin din tipar si sa realizam o fuziune a stilurilor. De altfel, la acest lucru apeleaza designerii de interior pentru a satisface mai multe gusturi. Poti de exemplu combina stilul contemporan cu cel clasic, sau cel retro cu stilul modern ori exotic.

Elementul central al oricarui dormitor este patul. Pana la urma el este responsabil de odihna noastra, iar calitatea sa trebuie sa fie una cat mai ridicata. Evita sa faci economii tocmai in ceea ce priveste patul. Asta nu inseamna insa ca il vei cumpara pe cel mai scump de pe piata. Incearca totusi sa te documentezi cat mai bine, astfel incat sa alegi un pat confortabil si care sa iti permita sa ai un somn linistit si odihnitor. Doar asa o sa te trezesti in fiecare dimineata debordand de energie.

Fiind o zona destinata exclusiv relaxarii, in dormitor nu vei amplasa niciun televizor, radio ori alte aparate care pot afecta linistea. Locul acestora este in camera de zi.

Related posts

Advertorial: Amenajarea unei locuinte moderne

Adina Meyers

Cum amenajezi camera copilului

Adina Meyers

5 secrete pentru spălarea și hidratarea mâinilor

Adina Meyers