Amenajari Interioare

Cateva lucruri pe care le poti face pentru a avea o casa mai inteligenta

O casa inteligenta este una care are rolul de a ne usura cat mai mult viata prin intermediul tehnologiilor pe care ni le pune la dispozitie. Pe lângă asta, o casa inteligenta este capabila sa ne ajute sa economisim bani, fiind de asemenea si mult mai eficienta din punct de vedere termic.

In articolul de azi nu iti vom vorbi despre ce trebuie sa faci pentru a avea o locuinta 100% inteligenta, ci iti vom oferi cateva sfaturi care sa te ajute, atunci cand ai un buget limitat, sa te apropii mai mult de conceptul de „smart house”. Ce este mai exact o casa smart? Vorbim de acea locuinta in care se afla mai multe dispozitive si aparate de uz casnic interconectate care pot realiza anumite actiuni cu rolul de a ne usura viata, precum si de a ne ajuta sa economisim timp si bani.

Cele mai ieftine optiuni pe care le avem la dispozitie sunt becurile si prizele inteligente. Investitia initiala va fi una relativ mica, insa avantajele de care ne vom bucura nu sunt deloc unele de neglijat.

Priza inteligenta ne ofera posibilitatea de a avea un control mult mai mare asupra aparatelor care sunt conectate la aceasta, in sensul ca putem sa le pornim/oprim de la distanta, vom primi notificari in cazul unor defectiuni si vom economisi energie electrica.

De cealalta parte, becurile inteligente ne vor ajuta sa nu ne mai facem griji ca am uitat lumina aprinsa atunci cand plecam de acasa, iar asta pentru ca ele pot fi oprite si pornite de la distanta, prin intermediul unei aplicatii de pe telefon. Ele pot fi de asemenea programate sa se opreasca automat, iar per total vom avea facturi mai mici, avand inclusiv un consum mic de energie electrica.

Becurile inteligente ne ofera sansa de a ne bucura de diferite nuante de culoare in locuinta noastra, precum si sa avem o casa mai sigura, scazand riscurile de scurtcircuit. Din moment ce putem programa becurile sa se aprinda automat in anumite intervale orare, cand plecam intr-o vacanta nu vor lasa sa se vada ca locuinta noastra este goala, fiind mai putin ispititoare pentru hoti.

Anumite aparate electrocasnice pot fi si ele unele inteligente. Aici putem da drept exemplu frigiderul, care se poate conecta la internet si este echipat cu camere in interior astfel incat sa putem vedea direct pe telefon ce se afla in acesta – lucru de un real ajutor atunci cand suntem la cumparaturi si vrem sa stim exact de ce mai avem nevoie.

 

Related posts

Cum poti sa iti pregatesti casa pentru o petrecere

Adina Meyers

Cum să alegi un covor potrivit pentru locuinţa ta

Adina Meyers

Eleganta cu aer victorian

Adina Meyers