LifeStyle

Câteva lucruri de care poți ține cont dacă te gândești să achiziționezi un câine

Câinele este unul dintre cele mai cunoscute animale de companie. Pentru unii reprezintă chiar un membru al familiei lor. Așadar, nu trebuie să te grăbești dacă îți dorești un astfel de prieten. Trebuie să te documentezi foarte bine, în așa fel încât să fii sigur că îl poți îngriji.

Este nevoie să cunoaștem cât mai multe detalii despre acest subiect pentru a lua decizia potrivită; atât pentru noi, cât și pentru câine. Acesta nu este ca o bluză care poate fi schimbată sau aruncată. Așadar, înainte de a îl cumpăra trebuie să ne gândim dacă putem cu adevărat să ne asumăm responsabilitatea creșterii sale.

Așadar, câinele este poate prima variantă de animal de companie la care se gândește majoritatea dintre noi. Mai întâi trebuie să alegi o rasă care îți place, iar apoi să te gândești foarte bine dacă un exemplar din această rasă se potrivește cu stilul tău de viață, cu locuința ta și cu membri familiei tale.

De exemplu, dacă locuiești într-un apartament mai mic nu îți poți lua un câine de talie mare – Saint-Bernard, Terra Nova etc. Aceștia au nevoie de spațiu ca să alerge. Pentru apartament poți alege un câine din rasa Bolognese. Dacă ești o persoană ocupată sau ceva mai comodă este indicat să optezi pentru o rasă ceva mai „leneșăˮ cum ar fi Puggle. Dacă îți place să faci jogging, atunci un Beagle poate să țină pasul cu tine; câinii din această rasă sunt foarte energici. În cazul în care ai copii poți achiziționa un Golden Retriever; acesta este un câine inteligent și foarte afectuos.

După ce ai ales câinele pe care îl dorești trebuie să îți faci niște socoteli, să știi sigur dacă îți permiți sau nu să ai grijă de un astfel de animal. Ia în calcul prețul de achiziționare, vaccinurile, tratamentele veterinare, mâncarea, jucăriile, cușca de transport etc. Apoi, trebuie să faci unele modificări prin casă. Așează în siguranță toate obiectele pe care le consideri tentante pentru a fi roase de către câinele pe care l-ai cumpărat și creează-i un spațiu al lui – de dormit, pentru mâncare și apă. Nu uita nici de produsele de igienă – perie, șampon etc. Acestea sunt foarte importante, mai ales dacă îi vei permite să doarmă în pat cu tine.

De asemenea, vei avea nevoie de un aspirator performant; un aspirator care poate să adune foarte bine părul lăsat de animal. Tot din categoria electrocasnicelor foarte utile celor care au un câine sau mai mulți câini face parte și mașina de spălat rufe cu funcția de îndepărtat părul de animale.

Apoi, mai trebuie să ai multă răbdare. Până la urmă și tu te înveți cu noul „prietenˮ, dar și el se obișnuiește cu tine. Dacă ai făcut alegerea corectă poți fi sigur că vei avea un prieten de nădejde.

În galeria foto vei gasi mai multe imagini cu câini foarte simpatici.

Sursă foto: www.pinterest.com

 

 

Related posts

Cum sa iti amenajezi locuinta atunci cand ai un animal de companie

Adina Meyers

Pazo Grup eleganta si modernism

Adina Meyers

8 obiceiuri sănătoase în bucătărie

Adina Meyers