Home

Cât de important este somnul pentru sănătatea organismului?

Toată lumea cunoaște într-o oarecare măsura importanța somnului, deoarece nu am putem trăi fără el, însă mai presus decât atât este calitatea somnului, mai exact cum dormim și ce lenjerii de pat folosim.

Ce influențe majore are o lenjerie de pat asupra calității somnului?

Contează enorm de mult felul în care dormim, în special pentru că somnul are repercusiuni directe asupra calității vieții. Lenjeria de pat, alături de saltea, pilotă și pernă contribuie major la calitatea somnului și implicit a vieții. Deși toată lumea are o lenjerie de pat, o saltea, o pilotă și o pernă acasă, asta nu înseamnă că toată lumea știe să le și aleagă. Pe piață există o sumedenie de modele, mai scumpe sau mai ieftine, însă marea lor majoritate sunt fabricate în China, și multe din ele chiar de către același producător. În această situația, cum putem face o alegere corectă?

Este clar că nu poți neglija calitatea, dar nici prețul, cu atât mai mult dacă vrei să cumperi o lenjerie de pat de vară, una de iarna sau de ce nu, una care să te facă să te simți bine în orice sezon. Din experiența mea vă pot recomanda o saltea ortopedică, o pernă cu memorie, o pilotă din microfibră și o lenjerie de pat din percal alb cu o compoziție: 50% bumbac și 50% poliester. (denumirea de percal vine de la felul în care a fost țesut materialul și felul în care a fost finisat). Totuși, pentru a te ajuta să iei cea mai bună decizie, vom încerca în cele ce urmează să-ți prezentăm factorii de care trebuie să ții cont înainte de a alege următoarea ta achiziție.

Ce tip lenjerie să aleg?

 

Majoritatea celor pe care îi vei întreba, te vor sfătui să cumperi o lenjerie de bumbac 100%, lucru care este perfect valabil în marea majoritate a cazurilor. Cu toate acestea, lenjeria de bumbac este mai mult indicată pentru perioada sezonului cald, în timp ce pentru iarnă, o lenjerie de finet reprezintă de multe ori varianta câștigătoare. Prețurile foarte mari  ale acestor tipuri de produse nu reflectă însă întotdeauna realitatea. În general, prețul unei lenjerii este dat de dimensiunile și densitatea tipului de material folosit. Ai înțeles bine, densitatea este factorul care dă în cele din urmă prețul real al unei lenjerii: cu cât densitatea este mai mare, cu atât lenjeria va fi mai scumpă.

Specialiștii spun că în fiecare casă ar trebui să există cel puțin un set de lenjerie albă. Chiar dacă mulți o consideră demodată, varianta clasică poate furniza o stare de liniște, curățenie și uneori eleganță. În prezent, foarte multe persoanele au tendința de a-și asorta lenjeria de pat cu pereții, draperia, mobila sau cu covorul, lucru foarte pertinent de altfel.  Printre celelalte alegeri populare se regăsesc și lenjeriile imprimate în diverse culori, cele cu imprimeuri 3d sau cele antialergice. Atenție totuși la cele colorate, pentru că de regulă, acestea nu pot fi spălate la temperaturi înalte (de 60 sau 95 de grade Celsius), lucru care le face deseori inaccesibile pentru hoteluri și spitale, spre exemplu.

 

Pentru a achiziționa produse românești de înaltă calitate vă recomand să aruncați o privire peste oferta de lenjerii de pat de la FabricadinSat.ro, magazinul online care dispune de o gamă variată de cuverturi, lenjerii, pilote, perne și multe alte produse din această categorie – toate fiind executate în România din materiale premium.

Related posts

Rețeta lui Răzvan Exarhu: „Vinete dumnezeiești, la cuptor”

Adina Meyers

Ai dureri de cap? Cauza poate fi poziția greșită la birou și scaunul folosit

Adina Meyers

Transformă-ți casa cu ferestre și uși din PVC Salamander și aluminiu Aluprof

Adina Meyers