Cine nu ar vrea să locuiască într-o casă ecologică cât mai confortabilă şi primitoare? Casele din lemn – căci despre ele este vorba – le oferă proprietarilor un cămin natural, sănătos şi economic, creând o atmosferă caldă, familială şi relaxantă.

Text: Bianca Dănciulescu

Locuinţele din lemn, atât de mult apreciate în perioada bunicilor noştri, au început să fie din nou la modă printre românii care înţeleg avantajele acestora şi care s-au săturat de România transformată într-un continuu şantier cu blocuri din beton şi zidărie.

Avantajele unei case din lemn

Construirea unei case din lemn implică anumite avantaje de care viitorii proprietari trebuie să ţină cont, precum şi o cercetare amănunţită, care le poate răspunde întrebărilor, pretenţiilor şi aşteptărilor lor.

Durata de construire este mult mai mică în comparaţie cu cea a caselor din cărămidă, iar anotimpul în care sunt ridicate nu influenţează cu nimic calitatea, soliditatea şi rezistenţa lor.

Luând în considerare faptul că materialele sunt mai ieftine şi pot fi prefabricate într-o mare măsură, se observă că se câştigă nu doar timp, ci şi un cost mai scăzut cu aproximativ 30%-40%.

Avantajele şi dezavantajele caselor din lemn sunt dezbătute pe larg în ediţia de octombrie a revistei Casa mea.

 

Related posts

Centrala termica electrica vs. centrala termica pe gaze

Adina Meyers

Tot ce trebuie sa stiti despre cum se realizeaza fundatia casei

Adina Meyers

Sfaturi utile, in cazul in care cumperi o casa pentru a o renova

Adina Meyers