Firma de arhitectura Vandkunsten a realizat aceasta casa acoperita cu alge in insula daneza Læsø.

Obiectivul principal a fost de a restaura sistemul de constructie traditional Læsø, care, timp de secole, a folosit alge de la plaje pentru a acoperi acoperisurile caselor, din cauza deficitului de copaci din zona.

In trecut, pe insula au existat sute de case acoperite cu alge marine, dar astazi mai sunt doar 20, ceea ce a motivat inceperea acestui proiect de conservare.

Pentru aceasta, echipa Vandkunsten a combinat utilizarea de materiale traditionale cu tehnici de constructie inovatoare ale secolului XXI.

Daca pana acum, urmand traditia, doar acoperisurile erau acoperite cu alge, de data aceasta designerii au introdus algele in saci de plasa si le-au aplicat longitudinal in blocuri, in conformitate cu cadrul de cherestea, pentru toti peretii laterali si tavan.

In interiorul casei s-au folosit algele pentru a izola diferitele etaje si camere. Proiectul a demonstrat ca algele au proprietati acustice unice. Mai mult decat atat, capacitatea acestora de a absorbi si de a elibera umiditate ajuta la reglarea climatului interior.

Spatiul este conceput pentru a gazdui doua familii. In centru gasim o camera de zi cu inaltime dubla si o bucatarie, in timp ce dormitoarele sunt situate la capete si in pod.

Aceasta initiativa promoveaza o traditie si în acelasi timp reintroduce un material natural in domeniul constructiilor, cu avantaje insemnate pentru mediu, precum reducerea emisiilor de CO2. De asemenea, alegele nu costa bani, izoleaza foarte bine, sunt ingnifuge, rezistente la descompunere si putrefactie, si nu sunt toxice. Durata de viata utila a acestui material depaseste 150 de ani.

Related posts

Fendi a transformat casa parinteasca intr-o locuinta de vis

Adina Meyers

Miza proiectului de redecorare a unui cabinet psihologic

Adina Meyers

Pereții despărțitori din gips carton: avantaje

Adina Meyers