Atunci cand vine vorba de amenajare locuintei noastre este recomandat sa alegem un stil si sa il pastram in toate incaperile locuintei noastre. Acest lucru va asigura continuitate si nu va duce la o „aglomerare” a stilurilor care nu este deloc placuta ochiului.

In functie de gusturile fiecaruia dintre noi sunt mai multe stiluri principale dintre care putem alege. Astazi noi ne-am propus sa iti prezentam care sunt cele mai folosite cinci stiluri de amenajare a locuintei.

Stilul modern este primul despre care vom vorbi astazi, motivul fiind unul foarte simplu: in prezent tot mai multe persoane au inceput sa isi indrepte atentia catre acesta. De ce? Pentru ca simplitatea este cuvantul de ordine. Stilul modern este caracterizat prin linii curate, clare, o paleta de culori simpla, precum si folosirea fiecarui spatiu intr-un mod cat mai functional. Practic aici eleganta este cuvantul de ordine.

Cu siguranta ai observat ca pe aproape toate site-urile de profil se vorbeste despre stilul minimalist. Acesta deriva practic tot din stilul modern, doar ca nu permite niciun fel de exces (indiferent de care tip ar fi acesta), totul fiind foarte strict. Paleta de culori este una neutra si aerisita, iar obiectele de mobilier sunt simple si in diferite forme geometrice (patrate, rotunde sau dreptunghiulare).

Stilul traditional (clasic) a inceput sa fie si el foarte apreciat deoarece reuseste sa transmita caldura si bucurie. Multi specialisti considera acest stil drept unul care nu se va demoda niciodata. O tendinta a multor persoane este de a combina stilul modern cu cel traditional, iar de cele mai multe ori rezultatul este unul placut privirii. Acestui stil ii sunt specifice obiectele de mobilier din lemn de culoare inchisa, precum si simetria, ordinea si echilibrul. Punctele focale fac si ele parte din peisajul locuintelor amenajate traditional.

Stilul industrial a patruns relativ recent si in randul preferintelor romanilor, acesta fiind caracterizat prin obtinerea unui decor rustic si matur. Accentul este pus pe prezenta la vedere a elementelor din lemn, precum si a celor din otel ori alte metale. Pe scurt, stilul industrial isi gaseste inspiratia in decorurile de tip depozit sau pod urban.

Stilul vintage este ultimul pe lista noastra de astazi. La acesta apeleaza in special persoanele care isi doresc o locuinta care sa fie plina de farmec si istorie.

 

Related posts

Suporturi cu stil pentru cărți, reviste și ziare

Adina Meyers

Cum să alegi mobilierul pentru living?

Adina Meyers

Solutii destepte pentru depozitare intr-un micro-apartament compact

Adina Meyers