Practic

Care sunt avantajele aduse de parchetul laminat si de ce e recomandat pentru casa ta

Atunci cand vine vorba de amenajarea locuintei, o intrebare pe care tot mai multe persoane si-o pun este legata de care este cel mai bun parchet pentru care pot opta. Majoritatea isi indreapta atentia catre parchetul laminat, dar este oare acesta o solutie buna, mai ales daca ne gandim pe termen lung? Vom afla impreuna raspunsul in cadrul acestui articol.

Pentru inceput, trebuie spus ca avem de ales dintre mai multe feluri de parchet, printre cele mai importante fiind parchetul laminat, cel masiv si parchetul stratificat. Acesta din urma are ca principale avantaje faptul ca este foarte bine uscat, iar uzura este mult mai rara (daca apare totusi, atunci este foarte usor de slefuit zona uzata, astfel incat sa revina la starea initiala). Aspectul acestui tip de parchet este unul elegant, apropiindu-se foarte mult de cel al parchetului din lemn masiv. Ca un plus fata de acesta putem aminti rezistenta la un nivel mai crescut al umiditatii. In ceea ce priveste parchetul din lemn masiv, acesta este unul care izoleaza foarte bine atat din punct de vedere termic, cat si fonic, ofera rezistenta in timp si este usor de curatat.

Revenind la parchetul laminat, principalul motiv pentru care opteaza foarte multa lume pentru el este pretul mult mai mic pe care il are, precum si usurinta pe care o ofera atunci cand vine vorba de montarea sa. Faptul ca este mult mai accesibil ca pret nu inseamna ca ne bucuram si de o calitate mai slaba a acestui tip de parchet, ci in unele situatii chiar din contra.

Daca iti place sa gandesti pe termen lung, atunci afla ca alegerea unui parchet laminat poate reprezenta una dintre cele mai bune solutii pentru tine, iar asta pentru ca el este recunoscut pentru faptul ca ofera o durabilitate extinsa. Atunci cand este montat cum trebuie, precum si daca alegem calitatea, sunt sanse foarte mici ca tu sa nu te poti bucura pentru o perioada lunga de timp de el. Parchetul laminat este capabil sa amplifice chiar si senzatia de confort, iar asta mai ales pentru ca sunt reduse destul de mult zgomotele de impact.

Pentru persoanele care iubesc curatenia si igiena parchetul laminat reprezinta de asemenea o solutie de luat in considerare. De ce? Pentru ca este foarte usor de intretinut, uneori curatarea facandu-se chiar si cu o simpla carpa umeda. Praful nu este atras, iar asta pentru ca suprafata este antistatica, iar acest lucru vine in favoarea persoanelor care sufera de pe urma alergiilor.

Asa cum se intampla in cazul oricarui alt produs de pe piata, si in ceea ce priveste parchetul laminat exista cateva dezavantaje, peste care insa putem trece cu usurinta, mai ales daca le stim de la inceput, astfel incat sa le evitam. Un prim dezavantaj este reprezentat de mult mai slaba izolare termica si fonica, neajuns care poate fi insa compensat prin alte metode. Tot la acest capitol includem si faptul ca suprafata mata a parchetuluoi laminat tinde sa devina si mai mata in zonele in care se circula intens, dar daca apelam la micile covorase acest lucru nu va mai reprezenta nicio problema.

Related posts

Masina de spalat vase – avantaje și dezavantaje

Adina Meyers

Cum să îți menții aparatul de aer condiționat în stare perfectă de funcționare, pentru cât mai mult timp

Adina Meyers

Top 3 idei despre cum sa-ti pregatesti locuinta pentru iarna

Adina Meyers