Amenajari Interioare

Cand e bine sa alegem o masina de spalat rufe cu incarcare verticala?

In aproape fiecare casa gasesti o masina de spalat, iar asta pentru ca utilitatea sa este una mare. A trecut de mult vremea cand spalam rufele cu mana, sau la apa cu maiul, iar sinceri sa fim nu prea ne mai place acum acest lucru, din moment ce totul se poate realiza in mod automat. Trebuie insa tinut cont de mai multe aspecte atunci cand alegem o noua masina de spalat rufe, iar asta pentru a avea garantia ca luam cea mai buna decizie pentru nevoile noastre.

In articolul de fata, atentia noastra se va indrepta in special catre masinile de spalat rufe cu incarcare verticala, iar asta pentru ca acestea sunt de ajutor in anumite situatii. Chiar daca nu sunt la fel de des alese de catre romani, masinile de spalat din aceasta categorie sunt ideale atunci cand avem un apartament mic, care nu ne pune la dispozitie un spatiu suficient de mare pentru un model clasic pentru noi (sau daca da, atunci ne ocupa foarte mult spatiu, ceea ce ne va da impresia de „sufocare” atunci cand ne aflam in incaperea respectiva).

Masinile de spalat rufe cu incarcare verticala vin cu marele avantaj al dimensiunilor compacte. Asta inseamna ca pot fi amplasate si in baile foarte mici, fiind ideale pentru garsoniere, de exemplu. Faptul ca este un electrocasnic compact nu inseamna ca sunt facute compromisuri la nivel de performante. Chiar deloc. Singurul compromis pe care noi trebuie sa il facem este in ceea ce priveste capacitatea de spalare a acesteia, in sensul ca vom putea spala intr-o singura sesiune o cantitate mai mica de haine decat in cazul unui model clasic, cu incarcare frontala.

Caracteristicile pe care le are o masina de spalat rufe cu incarcare verticala si de care e bine sa tinem cont sunt asemanatoare cu cele ale modelelor cu incarcare frontala. Asadar, in alegerea pe care o vei face, o sa te ghidezi dupa aceleasi reguli.

Primul lucru pe care va trebui sa il faci este sa te hotarasti asupra capacitatii de spalare de care ai nevoie tu. Desi esti putin mai limitat aici, tot ai mai multe optiuni dintre care sa alegi. Urmatorul aspect de luat in considerare este viteza de centrifugare, iar ea ne spune cat de bine vor fi stoarse rufele noastre. Noi iti recomandam ca atentia sa ti se indrepte catre modelele care pot oferi o viteza de centrifugare cuprinsa intre 1000 si 1200 de rotati pe minut. Ea va varia si in functie de care este programul de spalare ales (de exemplu pentru hainele din materiale sensibile, care se pot deteriora usor, viteza de centrifugare setata va fi una mai mica decat in mod normal, pentru a le proteja).

Eficienta energetica trebuie si ea sa fie luata in considerare, mai ales daca stii ca te vei folosi de noua ta masina de spalat rufe foarte des. Cu siguranta nu o sa vrei ca la final de luna sa te trezesti cu facturi umflate. In cazul in care stai la bloc, atunci neaparat va trebui sa te uiti si la care este nivelul de zgomot pe care il face masina de spalat. Asta pentru ca nu iti doresti sa iti deranjezi vecinii de fiecare data cand tu vei spala rufele.

Related posts

Transforma puloverele vechi in perne potrivite sezonului rece

Adina Meyers

Arta aborigena intr-o ambianta eclectica

Adina Meyers

Un cămin urban

Adina Meyers