Spațiul în care cresc și se dezvoltă este foarte important pentru copii, de aceea este bine să le asiguri o atmosferă perfectă. Iar acest lucru îl poți face dacă alegi mobilierul și culorile potrivite. Propunerile de mai jos sunt vesele, colorate și creative, exact așa cum trebuie să fie camerele de copii.

Combinațiile de culori

Vom începe cu combinațiile de culori, care sunt și ele foarte importante. Spre exemplu, verde cu roșu este o combinație potrivită în camerele celor mici. Aceste culori trebuie să fie echilibrate și se pot regăsi în covor, pătură, masă și chiar în draperie. Culorile puternice, folosite în cantități mari au marele dezavantaj că agită. Ideal este să reușești să le echilibrezi. O altă combinație de culori potrivită poate fi alb cu accente de albastru și verde, precum în imaginea de mai sus. Albul predomină, în timp de albastrul este regăsit în textile (lenjeriile de pat, prosoapele, fotoliul din dreapta), iar verdele este în modelul de tapet de pe perete.

Pereți personalizați

Cum să îl înveți alfabetul cât mai creativ? Lipește stickerele cu litere deasupra patului în camera celui mic și timpul de învățare se poate scurta considerabil. Este un mod creativ de a decora o cameră de copii, dar și de a învața în același timp.

Pe lângă stickere decorative, tapetul cu modele vii și moderne este o altă alternativă de decor. Alege unul care poate fi spălat, pentru că va fi nevoie cu siguranță.

Alegerea mobilierului

Mobilierul este esențial în camerele celor mici. Acesta se schimbă odată cu vârsta, de aceea trebuie să fii foarte atent atunci când îl alegi. Producătorii scot colecții întregi de mobilier care își schimbă forma și mărimea, astfel încât părinții să nu fie nevoiți să îl schimbe des. Copiii au nevoie de mai multe zone în camerele lor: zona de odihnă, de joacă sau de lucru. Chiar și într-o cameră mică, le poți amenaja pe toate acestea cu ajutorul mobilierului potrivit.

Vezi mai multe imagini cu idei pentru camerele celor mici în galeria foto.

Related posts

Decorul pereților din baie: tu pentru ce optezi?

Adina Meyers

Cum să alegeți o saltea de pătuț pentru camera copiilor

Adina Meyers

Cum sa spalati pernele si sa le prelungiti durata de viata

Adina Meyers