Amenajari Exterioare

Bucătăria din grădina ta

Dacă te numeri printre norocoșii care  locuiesc la curte și vrei să îți amenajezi grădina într-un mod deosebit, atunci este indicat să alegi soluția unei bucătării exterioare. Aceasta va avea un rol atât funcțional, cât și unul estetic.

Sezonul cald este din ce în ce mai lung și la noi în țară, motiv pentru care vei avea mult timp la dispoziție, în decursul unui an calendaristic, să te bucuri de bucătăria din grădina ta.

Așadar, din acest punct de vedere investiția într-o astfel de aranjare a spațiului verde de care dispui este justificată.

Un alt avantaj al acestui tip de bucătărie este că nu mai trebuie să pleci din toiul petrecerii pentru a verifica stadiul mâncărurilor preparate. Poți face acest lucru alături de invitații tăi. Astfel, poți petrece momente relaxante împreună cu cei dragi, fără a pierde discuțiile interesante.

În funcție de preferințele și de nevoile tale poți opta pentru o bucătărie de vară permanentă sau pentru una care poate fi demontată și depozitată pe perioada anotimpului rece. În ambele cazuri există avantaje și dezavantaje. De exemplu, în cazul unei bucătării permanente poate fi vorba de costul ceva mai ridicat; un cost ce apare ca urmare a materialelor din care urmează să fie construită – cărămidă, piatră, lemn, etc. Dar unul dintre avantaje este că nu va trebui să îți faci probleme pentru amenajarea unui spațiu de depozitare.

Indiferent de genul de bucătărie pentru care vei opta, important este să fie una funcțională și să se integreze în designul general al casei tale. Această „încăpereˮ exterioară trebuie să fie o continuare a locuinței, în așa fel încât să pună în valoare toate ideile decorative la care ai apelat.

Chiar dacă este vorba despre o bucătărie exterioară asta nu înseamnă că nu trebuie să aibă toate caracteristicile uneia de interior. Prin urmare, vei avea nevoie de o sursă de apă (pentru a spăla legumele, vasele, etc.), de un frigider (pentru a menține preparatele proaspete) și de o sursă de iluminat.

Dintre elementele care nu trebuie să lipsească sub nicio formă din amenajarea unui astfel de spațiu face parte grătarul. Pe piață se găsesc foarte multe modele și vei găsi cu siguranță unul potrivit preferințelor tale. De asemenea poți adăuga și un cuptor care să te ajute să prepari tot timpul pizza delicioasă.

Nu trebuie să uiți nici de mese, scaune, fotolii și alte elemente care să te ajute să petreci momente minunate în grădină. Le poți achiziționa din magazine sau dacă ai timp și imaginație le poți construi chiar tu; de exemplu, din paleți.

Astfel, te vei putea bucura de o amenajare originală, plină de personalitate.

În galeria foto vei găsi câteva idei de amenajare a unei bucătării exterioare.

Sursă foto: https://www.facebook.com/groups/Milibrodeideas/?ref=group_header

 

Related posts

Bolile plantelor de apartament

Adina Meyers

Ai grija de sanatatea gradinii tale!

Adina Meyers

Accesorii de birou colorate pentru orice persoana cu imaginatie

Adina Meyers