Amenajari Interioare

Becurile inteligente sunt o investitie care merita atentia ta?

Becurile inteligente au inceput sa fie destul de prezente pe piata, devenind o optiune de luat in calcul atunci cand ne dorim un iluminat smart, care sa ne ajute sa facem si economii la factura de energie electrica.

Iluminatul inteligent ne poate ajuta sa avem o locuinta de vis prin optiunile pe care ni le pune la dispozitie. Prin intermediul sau vom avea posibilitatea sa setam intensitatea luminii in functie de nevoile noastre, precum si sa realizam niste adevarate jocuri de lumini si culori. Practic vom schimba fata locuintei noastre fara a fi nevoiti sa investim in amenajari interioare.

Un alt avantaj al iluminatului inteligent este acela ca ne ajuta sa delimitam spatiul interior. Cu putina imaginatie putem obtine niste rezultate care cu siguranta ii vor impresiona pe cei care vor trece pragul casei tale. Daca stim la ce sa fim atenti atunci putem realiza un efect optic de marire a spatiului, ceea ce este extrem de util in cazul garsonierelor.

In functie de bugetul pe care il avem la dispozitie ne vom putea bucura de un anumit numar de optiuni de control a iluminatului. Becurile inteligente pot fi controlate foarte usor prin intermediul unei simple aplicatii pe care o vom instala pe telefonul nostru (aici trebuie sa fii atent ca nu sunt foarte multe optiuni disponibile pentru Windows Mobile – un OS care nu mai prezinta interes pentru multa lume).

Printre functiile de baza ale unui bec inteligent se numara reglarea intensitatii luminoase, reglarea culorii, aprinderea si oprirea sa prin intermediul unei aplicatii si de la distanta, precum si setarea unui timer pentru aprinderea si stingerea automata a becului. Conexiunea dintre becurile inteligente si telefoanele noastre se face prin intermediul Bluetooth-ului sau WiFi-ului, iar in cazul unor tipuri de becuri inteligente acestea vor putea fi setate sa se aprinda automat in momentul in care ele „simt” ca am ajuns acasa (mai exact, in momentul in care ajungem acasa si telefonul nostru se conecteaza automat la reteaua WiFi).

Pe final nu ne mai ramane sa iti spunem decat ca becurile inteligente ne vor ajuta destul de mult atunci cand vine vorba de realizarea unor economii la factura de energie. Unele tipuri de becuri, de exemplu, ne vor ajuta sa economisim pana la 85% in comparatie cu becurile clasice.

Noi suntem de parere ca becurile inteligente merita atentia noastra. Voi ce spuneti? V-ati indrepta atentia catre aceasta tehnologie?

 

Related posts

Casa, dulce casa

Adina Meyers

Este vremea petrecerilor!

Adina Meyers

O casa cu noroc

Adina Meyers