Toata viata ti-ai dorit un loc al tau, tihnit, in care sa te refugiezi in zilele calduroase si in care sa nu resimti temperaturile ridicate din oras. Pentru ca vara este din ce in ce mai imprevizibila, cu ploi acide, grindina sau soare arzator, este obligatoriu sa folosesti plasa de umbrire pentru terasa pentru a te proteja pe tine si plantele din gradina.

E vremea plasei de umbrire. Profita de toate beneficiile ei!

Este utilizata pentru a micsora cantitatea razelor de soare pe durata verii, dar si pentru construirea gardurilor, pentru imprejmuirea casei, schelelor de constructii sau spatiilor private, crescand gradul de intimitate si diminuand intensitatea vântului.

Plasa de umbrire verde inchis poate fi folosita si orizontal, ca paravan impotriva soarelui pentru terase, balcoane, pentru acoperirea parcarilor, protectia culturilor si livezilor, spatiilor pentru recreere, etc.

Este utila si in gradina, deoarece razele care patrund in sere si solarii sunt reduse, iar temperatura din interior este potrivita, oferind conditii propice de dezvoltare a plantelor. Fructele, legumele sau florile sunt ferite de soare, vant, ploaie acida, dar si de insecte. Utilizand plasa umbrire gard vei reusi sa te feresti de ultraviolete, de vant şi va fi ca un scut de protectie impotriva prafului.

De ce e bine sa folosesti plasa de umbrire?

Este avantajos sa utilizezi plasa de umbrire pentru terase, deoarece permite circularea aerului, in ciuda faptului ca are o textura poroasa. Acest tip de plasa se utilizeaza, in general, in gradini sau terase, montata pe verticala, atunci cand vrei sa te protejezi impotriva vantului, sau pe orizontala, cand vrei sa iti feresti de soarele puternic din timpul zilei spatiul in aer liber si masina. Culoarea vie si puternica a modelelor propuse de producatorul Tenax asigura un aspect decorativ placut, fiind un paravan de protectie elegant in orice gospodarie. Este o plasa confectionata dintr-un material rezistent la rupere si decolorare, ce asigura o acoperire totala.

Odata cu aparitia insectelor si a pasarilor care fac o multime de stricaciuni in ograda, plasa de umbrire pentru terasa te protejeaza de acestea, precum si de factori precum roua, inghet sau praf. Plasa este extrem de rezistenta la rupere si poate fi folosita pe termen lung. Totodata, ofera o acoperire excelenta, asigurand un grad de intimitate ridicat. Pentru spatiile de recreere, precum in jurul piscinelor, in incinta campingurilor sau pe litoral, se poate folosit un model de plasa umbrire cu design estival, cu dungi colorate ce te vor duce direct cu gandul la vacanta.

Pe langa faptul ca are un grad de umbrire de pana la 70%, plasa Soleado de la Tenax este potrivita pentru mascarea si camuflarea spatiilor. Plasa cu efect de umbrire este bine sa se se utilizeze temporar, pe timpul verii, se monteaza rapid si este recomandata sa se demonteze la final de sezon, pentru a fi spalata si depozitata pana in anul urmator.

 

3 moduri de utilizarea a plasei de umbrire

1. Plasa de umbrire pentru terase este ideala pentru protejarea teraselor, balcoanelor, parcarilor, locurilor de joaca in aer liber sau chiar a gradinilor.

2. Plasa de umbrire gard este extrem de folosita si in constructii.

3. Plasa se poate folosi si pe orizontala pentru protejarea plantelor sau in spatii exterioare, pentru recreere.

 

Alte intrebuintari:

– plasa umbrire gard are rol de protectie impotriva rozatoarelor la culturile de camp: pepeni, varza, etc;

– umbrirea culturilor de legume sensibile la lumina puternica in camp: ardei capia, ardei gras, ardei gogosar, telina, etc;

– plasa de umbrire terase asigura protejarea curtilor, gazonului si a gospodariei;

– protectie de vant la sere si solarii.

Mai mult ca sigur iti doresti ca atunci cand ajungi acasa sa te bucuri de un spatiu de recreere frumos amenajat si cu un grad de protectie mare impotriva soarelui arzator.

Consultantii eMenatwork.ro iti stau la dispozitie cu informatii despre plasa umbrire, dar si cu sfaturi despre cum iti poti transforma curtea si gradina in locuri productive, dar mai ales, intime.

 

Related posts

Focul si materialele de constructie

Adina Meyers

Baia de la mansarda – oaza ta personala

Adina Meyers

Cinci semne că lanțul de la drujba Stihl este tocit

Adina Meyers