Suntem în sezonul estival și poate din acest motiv suntem înclinați să vedem la tot pasul peisaje și cadre care ne amintesc de vacanță. De această dată, locul este parcă desprins de acolo: piscină, natură de jur-împrejur, atmosferă relaxată, soare… Doar marea lipsește!

La o distanță de numai 20 de kilometri de București, la Balotești, peisajul se schimbă total. Natura ia locul betonului, spațiile largi înlocuiesc străduțele aglomerate, iar casele cu grădini luxuriante substituie blocurile. Pentru un astfel de cadru, o familie de bucureșteni a renunțat la traiul de la oraș și a început o viață nouă, mult mai tihnită și nu lipsită de confort, la țară. Ba, din contră, pe un teren cu o suprafață de 1.600 de metri pătraţi, gazdele noastre și-au construită o vilă cu două niveluri, inspirată de arhitectura caselor atât de îndrăgite de ei, de pe țărmul Mediteranei.

Încadrată perfect în peisajul plin de verdeață al grădinii, casa nu respectă doar liniile arhitecturii mediteraneene – arcade, coloane, terase adânci şi umbroase etc. –, ci și sistemul constructiv și materialele folosite în acele zone. Astfel, imobilul este construit din cărămidă, cu pereți groși de 37,5 cm, care nu mai necesită sistem de izolație suplimentar, şi cu acoperișul din țiglă de tip olan (ce-i drept, fabricată la Sighișoara).

Mai multe imagini şi detalii în Casa Mea iulie-august 2016.  

Related posts

Cum să cureți obiectele sanitare aurii 

Adina Meyers

Cum sa-ti pastrezi curata chiuveta din bucatarie. Sfaturi pe care oricine trebuie sa le cunoasca

Adina Meyers

3 motive pentru care sa alegi peretii colorati in locuinta ta

Adina Meyers