Calatorii LifeStyle

Arhitectura austriaca: imbinare iscusita a sticlei cu lemnul

Bregenzerwald este un paradis pentru cei care apreciaza autenticitatea si traditia, combinate cu elementele moderne, aceasta imbinare fiind reflectata cel mai vizibil in arhitectura locala. Multe hoteluri si pensiuni combina vechiul cu noul, lemnul si sticla jucand un rol foarte important.

Pe plan national, Bregenzerwaldul este un centru al arhitecturii din lemn si al prelucrarii acestui material. Cea mai noua destinatie pentru cei interesati de productia complexa din industria lemnului este atelierul Werkraum Haus din Andelsbuch. In plus, numerosi proprietari de hoteluri sunt la randul lor inovatori in a transmite aceasta traditie.

Arhitectura contemporana

Sticla si lemnul sunt principalele materiale folosite de arhitectii contemporani. In Bregenzerwald, o regiune bogata in paduri, lemnul a constituit, secole de-a randul, principala materie prima a locuitorilor. Arhitectii si mestesugarii din Bregenzerwald dau dovada de multa indemanare in activitatea de prelucrare a lemnului. Atat ieri, cat si azi se pune un accent deosebit pe felul in care se prelucreaza lemnul. Nuantele fatadelor sunt colorate de ploi si soare. Toate aceste elemente sunt transpuse optic in mobilierul produs aici.

Mestesuguri si influente din Bregenzerwald

Colaborarea productiva dintre arhitecti si mestesugari are in Bregenzerwald o traditie indelungata. Arhitectii provin de multe ori din familii de mestesugari sau sunt la randul lor mesteri profesionisti, aceasta traditie avand un efect foarte pozitiv asupra colaborarii. Tamplarii, dulgherii, fierarii, constructorii de cuptoare si zugravii sunt nu numai mesteri profesionisti, ci si parteneri de incredere in dezvoltarea solutiei optime. Asa s-a dezvoltat in Bregenzerwald, paralel cu arhitectura contemporana, o breasla de mestesugari independenti, orientata spre design, ale caror lucrari sunt foarte cerute atat pe piata interna, cat si pe cea internationala.

Aproximativ 80 de mestesugari inovativi – de la tamplari pana la designeri de textile – au gasit in Werkraum Bregenzerwald un centru comun de lucru. Aici se organizeaza periodic expozitii, prelegeri si concursuri care ii motiveaza in cercetare si dezvoltare.

Bucuria de a trai

In regiunea Bregenzerwald traiesc 30.000 de locuitori, in cele 22 de sate pitoresti insufletite de fermele traditionale. Satele sunt adeseori caracterizate ca fiind o impletire interesanta intre arhitectura veche si moderna din lemn. Atelierul Werkraum Haus s-a deschis in vara anului 2013, in centrul localitatii Andelsbuch. Centrul, o platforma de prezentare a culturii mestesugurilor si un loc de intalnire, a fost construit dupa planurile arhitectului elvetian Peter Zumthor. Cladirea sub forma de hala are o structura simpla, construita cu ziduri transparente. O fatada de sticla de 700 m² inconjoara spatiul multifunctional dedicat evenimentelor. Atelierul Werkraum Haus dispune si de un shop, de unde vizitatorii pot cumpara produse.

Ospitalitate

Fie ca alegeti o vacanta la ferma, la apartamente sau hoteluri, regiunea Bregenyerwald indeplineste orice dorinta. Gazdele, cel mai adesea familii, sunt primitoare si va stau oricand la dispozitie.

Pont: cum ajung in Bregenzerwald?

Autostrada: din Viena, via Salzburg

Avion: aeroporturile internationale din München, Memmingen (München West) sau Zürich.

Transfer: Alegeti legaturile cu trenul sau autobuzul. Oficiul de turism al regiunii va pune la dispozitie, contra cost, transfer de la aeroporturile din apropiere. 

 

Articol preluat din Revista Casa Mea

Related posts

Start pentru Arhetipuri!

Adina Meyers

S-a lansat lanterna indestructibila VARTA

Adina Meyers

Motivul viţei de vie în toamna cameleonică

Adina Meyers