LifeStyle

Animale de companie și o casă curată?Da, se poate!

Foarte multe familii dețin un animal de companie, însă numărul celor care știu într-adevăr ce trebuie să facă pentru a întreține cum trebuie curățenia este destul de mic.

Cu toții știm că în momentul în care te-ai hotărât să ai un animal de companie, indiferent dacă vorbim de un câine sau o pisică, va deveni puțin mai „complicat” pe partea de curățenie. Mulți se resemnează cu ideea că nu vor mai avea niciodată casa curată, însă este greșită această abordare. De ce? Pentru că soluții există, trebuie doar depus puțin efort.

Primul lucru pe care tu trebuie să îl faci este să te asiguri că animăluțul tău este perfect sănătos, precum și curat. Atunci când sănătatea este una foarte bună părul nu mai cade atât de mult de pe acesta, iar riscul de apariție a „musafirilor nepoftiți” scade și el foarte mult. E bine să faci vizite periodice la veterinar, precum și să îi periezi zilnic blănița, deoarece acest lucru o va face să fie mult mai lucioasă, precum și rezistentă, mai ales dacă apelăm la soluții naturale.

Prin perierea cât mai frecventă a animăluțului tău de companie o să reduci foarte mult cantitatea de păr care va ajunge peste tot prin casa ta. De altfel, părul reprezintă cea mai mare provocare, deci e bine să apelăm nu doar la mijloacele de prevenție, ci să avem la îndemână și „uneltele” necesare pentru a-l aduna pe tot. Sunt aspiratoare speciale care te pot ajuta să aduni o cantitate mai mare de păr de pe jos decât cele convenționale. Dar în final tot o să ajungi la soluțiile simple, ca, de exemplu, utilizarea unei mănuși de cauciuc, pe care o vei uda, după care vei trece cu mâna peste suprafețele unde ai observat ca se află păr. Până la 99% din acesta va fi adunat.

Alegerea potrivită a unor electrocasnice speciale pentru locuințele în care se află și animale de companie este valabilă și în ceea ce privește mașinile de spălat rufe. Sunt modele pe piață care vin cu opțiuni menite să îndepărteze mult mai eficient părul de animale de pe hainele noastre.

Un alt lucru pe care îl poți face, de preferat din timp, este să îți înveți animalul să mănânce și să doarmă într-un singur loc, iar asta pentru că în acest fel aici se va aduna cea mai mare parte din mizerie, iar ție îți va fi mult mai ușor să o aduni. De asemenea, nu lăsa murdăria să se adune, spunând că vei face curat mai târziu, deoarece în acest fel nu vei face altceva decât să te aglomerezi, iar tot ție îți va fi mai greu.

În cazul petelor rezistente, evită să apelezi la soluții chimice pentru că ele nu vor afecta doar sănătatea pufoșeniei, ci și a ta și a celorlalți membri ai familiei tale. Bicarbonatul de sodiu poate să facă niște adevărate minuni, mai ales dacă vom acționa din timp. Tot ce trebuie să facem este să îl presărăm peste mizeria făcută de animale și să îl lăsăm să acționeze timp de o oră. Pe lângă faptul că murdăria va dispărea, bicarbonatul de sodiu va absorbi chiar și mirosul neplăcut.

Sursă foto: www.pinterest.com

 

 

Related posts

S-a lansat magazinul online iCut.ro

Adina Meyers

TIPS&TRICKS masa de Revelion: eleganţă, strălucire şi culoare

Adina Meyers

Volum fermecator pentru intreaga zi!

Adina Meyers