Amenajari Exterioare Balcon si terasa

Amenajezi baia si nu stii cum sa alegi o cabina de dus? Afla de la noi cateva sfaturi utile

Tuturor ne place ideea de a ne putea relaxa stand tolaniti confortabil intr-o cada mare cu apa fierbinte. Insa trebuie sa recunoastem ca multe dintre apartamentele din Romania nu sunt chiar foarte generoase atunci cand vine vorba de spatiul total pe care ni-l pun la dispozitie. Trebuie asadar sa gasim cateva solutii de compromis, iar cabina de dus poate fi una dintre ele.

Nu trebuie insa sa privim cabinele de dus drept un neajuns. De fapt, sunt unele persoane care le prefera in detrimentul cazilor de baie. De ce? Pentru ca acestea le permit sa se spele rapid, astfel incat sa nu piarda din timpul si asa limitat pe care il au.

Noi iti recomandam sa nu neglijezi deloc alegerea unei cabine de dus de calitate, iar asta pentru ca vorbim de o investitie pe termen lung – pana la urma nu in fiecare zi cumperi una. Asta inseamna ca trebuie sa fii atent la unele aspecte pentru a avea garantia ca ai luat cea mai buna decizie in functie de nevoile tale.

In alegerea pe care trebuie sa o faci primul lucru la care trebuie sa te gandesti este locul de amplasare. Motivul? In functie de asta o sa iti fie mult mai usor sa alegi un anumit model. De exemplu, daca o sa amplasezi cabina de dus intr-un colt al baii, atunci va trebui sa alegi un model cu doua laturi si cu profil semirotund sau patrat. Aici trebuie mentionat si ca putem opta pentru o cabina de dus cu cadita (care ne ofera un plus de confort) sau fara cadita (o solutie practica si eleganta; in cazul acesteia trebuie sa te asiguri ca pardoseala este inclinata spre scurgere, pentru ca in caz contrar o sa umpli de apa intreaga baie).

Sistemul de deschidere a usilor este un alt aspect pe care trebuie sa il ai in vedere. Daca esti in cautarea unei variante care sa te ajute sa economisesti cat mai mult spatiu (deci daca vorbim de o baie mica) atunci cea mai buna optiune este alegerea unei cabine de dus cu usi culisante. Acestea au insa un dezavantaj, si anume acela ca nu sunt foarte durabile in timp. O alta optiune este cea a alegerii unui model cu usa pivotanta, care ofera o durabilitate mult mai mare in timp. Din pacate insa nu prea este o solutie viabila in cazul bailor mici, deoarece trebuie sa ne asiguram ca exista suficient de mult spatiu pentru ca usile sa se poata deschide fara probleme.

Materialele folosite sunt si ele importante, mai ales in ceea ce priveste calitatea sticlei care este folosita. Evident, recomandarea noastra este ca sticla sa fie una securizata, astfel incat incidentele neplacute sa fie evitate. Diferitele accesorii si dotari nu trebuie sa fie nici ele neglijate, iar asta pentru ca ele au rolul de a spori confortul pe parcursul dusului si sa ne permita sa ne relaxam.

Related posts

Cum poti sa iti pregatesti biroul de acasa dupa concediu

Adina Meyers

Vrei sa amenajezi o piscina? Iata care sunt optiunile pe care le ai la dispozitie

Adina Meyers

Feerie în aer liber

Adina Meyers