Home

Amenajează un loc de joacă sigur cu dale de cauciuc

Joaca în aer liber este sănătate curată, iar copiii au nevoie să facă mișcare pentru a se dezvolta armonios. Așa că dacă ai la dispoziție un petic de teren în jurul casei, ar fi păcat să nu amenajezi un loc de joacă.

Deși poate părea simplu de făcut, locul de joacă trebuie să fie cât mai sigur, mai ales că cei mici sunt predispuși la căzături și accidente. Totodată, trebuie să fie un loc distractiv, altfel copiii se vor plictisi rapid de el.

Asta nu înseamnă că trebuie să dai o mulțime de bani pe tobogane, căsuțe din plastic și alte jucării exterioare, ca cele pe care le găsești în parc. Folosește pe cât posibil materiale naturale sau reciclate și cât mai multă imaginație! De pildă, un cauciuc vechi poate fi transformat în leagăn, iar din paleți poți construi o bucătărie de vară în miniatură.

În schimb, te poți inspira de la locurile de joacă din parc în privința siguranței. Dalele de cauciuc folosite în parc sunt la fel de utile și în curte, mai ales când copiii sunt mici. 

Dalele de cauciuc sunt antiderapante, suportă greutăți mari, absorb vibrațiile și rezistă bine la ciclurile repetate de înghet-dezgheț.  În plus compoziția plăcilor permite drenarea apei, prin urmare pavajul se usucă ușor.  Dalele pot atinge grosimi de până la 70 cm și cu cât sunt mai groase cu atât pot proteja mai mult în fata riscului de cădere, chiar și de la înălțimi de trei metri.

Related posts

Alege balconul perfect pentru casa ta!

Adina Meyers

Rulota: ghid de vacanță cu casa pe 4 roți – FOTO

Adina Meyers

2 reguli pentru a vă da seama unde să puneți umidificatorul

Adina Meyers