Amenajari Interioare

Amenajari interioare cu obiecte reconditionate

Text: Genoveva Hossu

Desi e un domeniu care a luat mare amploare in occident, amenajarile interioare cu obiecte reconditionate sunt inca o zona prea putin explorata in designul romanesc.

Viata obiectelor e tot mai scurta, iar tendinta noastra, aparent naturala, este sa ne debarasam de tot ceea ce nu mai arata bine, uitand de cuvantul magic – “reinventare”. De-a lungul carierei mele de decorator, am incercat, pe cat de mult posibil, sa pastrez, daca nu chiar sa amplific farmecul unei piese de mobilier sau decoratiuni, pe care o gaseam uitata prin spatiul vreunui client.

Ce urma apoi era un proces lung, dar plin de bucurie, in care obiectele treceau, pe rand, prin consistente transformari de aspect sau functionalitate. Urmatorul pas era sa le introduc in decor, reintegrandu-le in vietile oamenilor si asociindu-le noi roluri si modalitati de utilizare.

Cu o pasiune pentru estetic si practic de nedescris, reusesc si astazi sa aduc un suflu nou oricarui spatiu populat cu obiecte vechi, ce abundă de amintiri si multa istorie.

Doua din interioarele mele preferate in materie de reconditionare sunt prezentate mai jos.

E vorba de un countryside house, in al carui proces de reamenajare am mizat pe alinierea decorului interior tern, la cel exterior, ce exprima viata, culoare si confort. Am pastrat elementele de decor vechi, dar le-am oferit o noua fateta si accente moderne, folosind pattern-uri florale mari, lemn din abundenta, ceramica si covoare tesute manual, obtinand astfel un spatiu ce completeaza privelistea naturii si in care proprietarii gasesc o oaza de confort si relaxare.

Un alt interior in care am reciclat, reconditionat si reutilizat obiectele vechi si lipsite de utilitate este un birou situat in centrul Clujului, in care mi-am dorit sa aduc un strop din tineretea si avantul noii generatii. Am reinterpretat povestea fiecarui element in stilul juvenil al acestei generatii, astfel incat candelabrele aurii au devenit alb-negru, soba de teracota s-a imbracat in alb, iar biblioteca vintage s-a ales cu cateva insertii de alb si mai multe mesaje motivationale.

Pentru o portie generoasa de inspiratie, va invit sa urmariti cateva imagini “before and after” in galeria de mai sus.

 

Related posts

Cum să obții o locuință practică și stilată. Q&A cu arhitect Andra Marinescu

Adina Meyers

Un singur cuier, 3 abordari diferite

Adina Meyers

Modern meets Classic intr-un birou IT din centrul Clujului

Adina Meyers