Proprietarii, doi tineri casatoriti, au decis ca le trebuie o casa noua. Reamenajarea apartamentului pe care il aveau deja era solutia cea mai la indemana, asa ca au apelat la cei de la SpotOnDesign.

Apartamentul fusese cumparat in urma cu opt-noua ani si amenajat conform standardelor si tendintelor de atunci. Calitatea mobilei lasa de dorit, materialele se invechisera si era nevoie de un proiect care sa improspateze spatiul. Proprietarii nu au dorit doar o schimbare superficiala de decor, ci un proiect complex, care a implicat o renovare si redecorare totala (pereti, pardoseli, bai etc.). Neavand experienta in sensul asta, pentru a evita complicatiile sau erorile, au apelat direct la SpotOnDesign, care ofera solutii complete de amenajare. „Beneficiarii nu avusesera inca ocazia sa experimenteze o reamenajare a spatiului ca la carte: releveu, proiect, achizitii, echipa de executie, mobilisti… Au apelat la noi mai mult de teama problemelor pe care le pune o renovare, pentru ca noi oferim solutii complete, la cheie, pentru asa ceva. Au facut bine, avand in vedere ca au scapat de toate grijile cu muncitorii, furnizorii, receptia produselor etc., si au ales foarte repede culorile pentru canapea, storuri si chiar pentru modelul faiantei din baie. Ne-au spus ca numai pentru economia de timp si de energie merita sa apelezi la un studio de design.”

Culoare, vitalitate, energie
„Orice proiect incepe cu livingul. Odata lamurite aspecte de tipul culori, materiale, stil, celelalte spatii rezulta din tematica acestei incaperi centrale. Aici am simtit clar afinitatea celor doi pentru culoare, vitalitate si energie. Rezultatul este un proiect viu, energic, care incanta prin jocul de culori primare, dar si prin contrastul dintre dormitor (linistitor si elegant) si bucatarie (jucausa si viu colorata), de exemplu.”

Solutii complete
In timpul celor trei saptamani, cat au durat lucrarile, nu au fost probleme notabile. „Mobilierul a fost realizat la comanda, chiar de catre noi. SpotOnDesign are atelier propriu de mobilier, fapt care usureaza simtitor procesul de proiectare, de alegere a finisajelor si de montaj al mobilei. Si preturile sunt, de asemenea, tinute mult mai bine sub control, ceea ce reprezinta un aspect foarte important. Pentru canapele, corpuri de iluminat, draperii, tapet, avem o lista de furnizori verificati, ale caror produse au trecut testul timpului. In plus, lucram in stransa colaborare, ne cunoastem si ne sprijinim in rezolvarea problemelor, ceea ce inseamna pentru clienti servicii prompte, cu implicare minima din partea lor, si un control al calitatii care se face de la sine.”

„In living, am plasat un calorifer in spatele unui corp de mobilier, ascuns de o grila, pentru a nu fi vizibil, dar in acelasi timp pentru a-si pastra functia de incalzire a spatiului. Este testat, da si caldura si nici nu se vede. Scop atins!”

Tapetul din living, pe fundal negru, cu desen viu colorat, a dat tonul amenajarii. Apoi s-au ales, cu ajutorul paletarului, culorile pentru bucatarie: rosu si galben. Celelalte culori au rezultat in mod firesc din aceste alegeri.

O amenajare moderna, care transmite prospetime si noutate
„Spre deosebire de alte amenajari, aici nu au intervenit nici obiecte cu valoare sentimentala, nici lucruri impuse. Asta ne-a dat libertate totala in proiectarea spatiului, conform unor cote pe care le-am stabilit noi, pentru ca ambientul obtinut sa fie practic, ergonomic si elegant in acelasi timp. Cei doi soti au avut multe idei bune, dar cel mai greu a fost sa renunte la cele care nu se potriveau conceptului. Important este ca au invatat sa se lase pe mana designerului si sa accepte propuneri noi. In acest apartament am implementat solutii cu adevarat inedite − de exemplu, tencuiala de exterior, aplicata la interior, in baie, care i-a surprins pe cei doi in momentul finalizarii prin ingeniozitate si mai ales prin originalitate. Trebuia ca baile sa transmita in mod clar care a cui este: baia ei si baia lui. Trebuie precizat ca au vrut sa se fereasca de bejuri si marouri. De asemenea, si-au dorit mai multe spatii de depozitare, bine compartimentate, pe care noi le-am creat cu ajutorul mobilierului si prin punerea in valoare a unei debarale, in care am montat rafturi si dulapuri pentru a scapa de aceasta problema.”

Zona dedicata odihnei propune culori si finisaje relaxante, spre deosebire de aria de zi, care se remarca prin vitalitate. Cu toate astea, decorul apartamentului spune o poveste coerenta.

Fiecare baie are un stil propriu, specific destinatarului, insa intregul decor al locuintei este unitar si armonios.

Text / Foto: SpotOnDesign

SpotOnDesign − studio de design interior

Stefan Mihaileanu, nr. 9, sector 3, Bucuresti, Romania

Luciana Georgescu − designer de interior
0745.622.840

luciana@spotondesign.ro

Daniel Georgescu − general manager
0745.522.696

daniel@spotondesign.ro
www.spotondesign.ro

Related posts

Luminatorul – un element arhitectural cu farmec

Adina Meyers

O casă automatizată, dotată cu sisteme de top

Adina Meyers

Tot ce trebuie să știți despre cum funcționează un bec cu LED-uri

Adina Meyers