Amenajari Interioare

Alegeri avantajoase pentru mobilarea casei

Atunci cand mobilati, ideea este sa completati casa nu doar din necesitate, ci si din ratiuni estetice. Mobila joaca un dublu rol si nu ne dam seama de aceste valente pana cand nu trebuie sa umplem un spatiu anume. In imaginea casei goale pare ca orice tip de mobilier se incadreaza, dar oare asa este?

Din ideea de a combina toate aspectele ce se impun, tot mai multi doritori se lasa convinsi de ideea mobilei la comanda, intocmai asigurandu-si sansele de a avea in final un proiect perfect incadrat in decorul casei. Arhitectura caminului conteaza, proiectul care poate impune anumite dimensiuni atipice, deci este cu atat mai greu de gasit in formula de mobila standard.

Luam exemplul unui producator mobila Bucuresti – ProMobila – si astfel descoperim cateva solutii avantajoase atunci cand trebuie sa mobilam caminul sau orice tip de spatiu.

Nu stiu ce sa aleg – proiectarea 3D este de mare ajutor

ProMobila vine cu o propunere ce demonstreaza clar ca un aspect crucial pentru un producator de mobila este sa aiba solutii personalizate. Parca nimic nu poate convinge mai bine ce anume se potriveste intr-un spatiu anume. Atunci proiectarea 3D este solutia ideala. Presupune a vizualiza proiectul in formula 3D, ceea ce permite mai mult decat a intelege incadrarea tipului de mobila intr-o incapere.

Acest gen de serviciu vine in completarea consilierii, un aspect poate clasic intalnit. Atentie insa, trebuie sa intrebati despre acest lucru. Este gratuit, daca ulterioara colaborare va fi cu aceeasi firma.

Garantii

Mai ales in era consumului la cote inalte, nu ne dorim totusi ca piesele de mobilier in care investim considerabil sa fie schimbate din cauza calitatii. Asadar intervine si nevoia de garantie, pe care producatorul o ofera.

In cazul ProMobila, solutia oferita publicului este de fapt mai mult decat garantia in sine, ci si adaptarea la bugete diverse. Indiferent de astfel de situatii, cerinte etc. garantia este automat asociata cu orice comanda.

Servicii complete

In completare, sunt oferite servicii de transport, montaj de asemenea, pentru ca proiectul nu trebuie sa ingreuneze in vreun fel. Ramane asadar in sarcina firmei sa proiecteze si sa duca la bun sfarsit ansamblul mobilier.

Tip de mobilier

Un avantaj ar fi modul in care lucreaza firma aleasa. In cazul celor de la PriMobila un designer propune idei, ceea ce face ca fiecare proiect sa fie unic, deosebit, potrivit spatiilor. Totodata aceste ansambluri trebuie sa fie bine gandite incat sa deserveasca depozitarii, sa fie o definitie de stil, dar si sa permita ca spatii dintre cele mai mici sa fie folosite.

Mobilierul multifunctional spre exemplu este o dovada a originalitatii, intrucat astfel de solutii nu se prea gasesc in magazine cu mobilier standard. Asadar de la patul cu somiera rabatabila ce permite ca spatiul de la baza patului sa fie folosit pentru depozitare si pana la dressinguri cu usi glisante ce scutesc din spatiul necesar pentru ca usile clasice sa se deschida, cei interesati de mobila trebuie sa gaseasca idei alternative la aproape orice.

Un sfat ar fi asadar sa utilizeze la maximum spatiul disponibil. Raportat la zone inguste, la bucatarii in mod special, mobila ar trebui sa permita incorporarea unor elemente, electrocasnice, pastrand minimalism de detalii si forme.

Atentie la detalii, finisaje si culori

Ca atunci cand o tinuta este compusa, se intampla ca daca accesoriile nu sunt potrivite, intreaga imagine sa fie afectata. In alegerea mobilei pentru casa va conta ca finisajele, detaliile sa fie  in ton cu alegerile calitative. Manerele, balamale si tot ce tine de detalii nu sunt lipsite de importanta.

O propunere moderna este combinatia de materiale, oglinzile pot fi adaugate cu succes. De asemenea, sisteme de deschidere/inchidere altfel, glisante sau care nici nu au nevoie de manere sunt idei de pus in practica.

Tonurile de culoare depind de altfel de stilul casei, de alte referinte legate de amenajarea spatiului unde va trona mobila aleasa. Dar este important sa nu existe limitarea la bej, maro, mahon sau wenge, printre eternele optiuni ale celor care isi mobileaza casa. Sunt desigur variante sigure, dar care pot face ca frumusetea si stilul interesant al unui set de mobila sa nu iasa la fel de bine in evidenta intrucat culorile sunt prea fade.

Cu toate acestea, alegerea este in final dupa gusturile personale. Consultati un specialist al firmei ce urmeaza sa faca schita dorita o realitate si treceti totul prin filtrul propriu.

Related posts

Casă de CEO- Căminul perfect pentru o familie activă

Adina Meyers

Produse ieftine sau produse scumpe?

Adina Meyers

Ce aspecte trebuie sa iei in considerare atunci cand te muti in casa noua

Adina Meyers