Apartamentul iti lasa impresia ca este foarte inghesuit? Adevarul este ca multe dintre apartamentele din Romania nu sunt chiar atat de generoase atunci cand vine vorba de spatiul pe care il pun la dispozitie. Insa nu doar acesta este motivul pentru care avem impresia ca abia putem respira in propria locuinta. Nu de putine ori amenajarea defectuoasa are un impact mai mare in aceasta ecuatie.

Faptul ca avem un apartament de mici dimensiuni nu ar trebui sa ne puna foarte multe bete-n roate. Tinand cont de cateva aspecte putem sa il amenajam astfel incat sa ne satisfaca toate cerintele, fara a face vreun compromis. Este vorba de alegerea unor obiecte de mobilier multifunctionale, de adaptarea canapelelor si paturilor matrimoniale la spatiul pe care il avem la dispozitie, precum si de corecta alegere a unor spatii de depozitare ascunse. Despre toate acestea vom discuta mai multe in randurile urmatoare.

Inainte de a vorbi despre toate cele mentionate mai sus te sfatuim sa optezi pentru o paleta de culori cat mai deschisa, deoarece astfel de nuante vor amplifica senzatia de spatiu. De asemenea, organizeaza totul si elibereaza apartamentul de toate lucrurile de care nu ai nevoie (unele le poti dona, altele pur si simplu arunca). Dupa ce ai terminat cu asta este timpul sa iei in considerare cele spuse in paragraful anterior.

Un apartament mic poate foarte usor sa para aglomerat din cauza lipsei spatiilor de stocare. Acest lucru poate fi insa compensat prin corecta amenajare a unor spatii de depozitare ascunse. Acestea pot fi sub diferite forme si pot fi amplasate in diverse locuri din casa. Unele spatii de depozitare (precum cutiile) pot fi chiar folosite ca niste elemente de decor. Putem amenaja zone de depozitare chiar sub canapele, iar exemplele pot continua.

Atunci cand spatiul pe care il avem la dispozite este unul limitat e recomandat sa facem tot ce putem pentru a profita la maxim de pe urma sa. Acest lucru il putem face inclusiv prin alegerea unor obiecte de mobilier multifunctionale, care au mai mult de un rol. In acest fel, ele indeplinind mai multe functii, vor compensa lipsa altora.

Din moment ce ai un apartament mic nu are rost sa optezi pentru paturi / canapele supradimensionate. Unele de dimensiuni mai mici vor putea de asemenea sa isi faca treaba mai mult decat bine. Vorbim pana la urma de niste obiecte care sunt mari consumatoare de spatiu, asadar e bine sa stim cum sa alegem astfel incat sa nu ocupam intreaga incapere cu ele.

Related posts

Ai pod? Foloseste-l!

Adina Meyers

Cat de buna este plita cu inductie? Merita atentia noastra? Cum alegem?

Adina Meyers

Ce trebuie sa stii atunci cand vrei sa cumperi un calorifer electric

Adina Meyers