LifeStyle

Alegerea culorilor in dormitor

Dupa o zi solicitanta la munca, mers la cumparaturi, gatit sau avut grija de casa si familie, oaza de liniste a fiecaruia dintre noi se rezuma la dormitor. Poate suna banal si ciudat faptul ca o oaza de liniste se rezuma la doar 4 pereti, dar amenajat asa cum ne dorim poate deveni cea mai indragita incapere a casei.

Alaturi de mobila si alte decoratiuni pe care le alegem cu mare grija, culorile in sine joaca un rol la fel de important ca utilitatea obiectelor achizitionate. In fond, starea noastra de spirit poate fi influentata atat de usor de mici trucuri de design interior.

Inainte sa plecam catre magazinele de bricolaj si vopseluri, trebuie sa ne inarmam cu rabdare, nelipsitul entuziasm, dar si ceva timp dedicat research-ului.

Exista doua categorii de culori: nuante luminoase si nuante intunecate. In functie de ceea ce ne place si ce simtim ca ar putea transforma o camera banala intr-una cu personalitate, putem alege dintre urmatoarele sugestii:

– Galben, rosu si portocaliu – sunt culori calde care sunt folosite des in amenajarea interioara. Ofera luminozitate si un aspect placut incaperii. Totusi, daca ai un dormitor de marimi reduse, folosirea acestui tip de culori poate da impresia de constrangere si accentueaza lipsa de spatiu.

– Verde, albastru si violet – sunt culori reci. Emana relaxare, liniste si un aer primitor, perfect pentru un somn odihnitor. Daca dormitorul tau este mai mic, folosirea acestor culori da impresia de spatiu larg.

Desi in ultima vreme sunt la moda camerele vesele si pestrite, cu trei pereti de o culoare si un al patrulea de o alta culoare complementara, suntem constienti ca fara un designer interior amenajarea poate da batai de cap serioase. De aceea, o propunere simpla, dar de efect, poate fi culoarea verde.

Verdele este recunoscut pentru efectul calmant, fiind o culoare placuta si benefica starii noastre de spirit. Ofera impresia unui dormitor intim, dar primitor, perfect pentru momentele in care odihna este singurul remediu pentru a ne pune pe picioare.

Pentru un aspect unitar si complet, cromatica aleasa pentru peretii dormitorului tau, de exemplu, ar trebui sa corespunda cu cea ale mobilierului, diverselor decoratiuni, lenjeriei de pat etc.

Producator de top in Romania in ceea ce priveste produsele de dormit, Green Future intelege nevoile tale si le materializeaza in produse ce pot bifa atat calitatea ridicata, cat si aspectul estetic. Pilota si perna Nature realizate din fibre de bambus 100% sunt potrivite pentru toate cele 4 anotimpuri.

Spre deosebire de bumbac, bambusul absoarbe cu 40% mai mult umiditatea, dar o si elimina imediat in mediul ambiant fiind o alegere perfecta pentru persoanele cu probleme de transpiratie in timpul somnului. Avand proprietati antialergice si antimicrobiene naturale, fibra de bambus este recomandata persoanelor cu alergii sau ten sensibil.

Cu informatiile de mai sus la purtator, amenajarea dormitorului ar trebui sa devina o activitate distractiva si plina de creativitate!

Pentru a vedea gama de produse din bambus oferita de Green Future, acceseaza linkul: http://www.green-future.ro/nature

 

Related posts

Angelina Jolie şi Brad Pitt lansează o şampanie roz – VIDEO

Adina Meyers

Cum să alegeți cei mai buni peleți 

Adina Meyers

HOROSCOP 22 decembrie. Taurii au de rezolvat probleme complicate

Adina Meyers