Amenajari Interioare

Alege proiectorul potrivit pentru un cinema in aer liber

Oare cui nu-i place sa se uite la un film bun pe un ecran mare si in aer liber, alaturi de prieteni sau de familie? Daca in trecut acest lucru putea fi facut doar cu ajutorul unui televizor, in prezent avem foarte multe alternative la dispozitie, proiectorul fiind una dintre ele. Despre acesta vom discuta mai multe in randurile urmatoare, incercand sa iti oferim sfaturi care sa te ajute sa cumperi cel mai bun model in functie de preferintele tale.

Un avantaj notabil al proiectorului, in comparatie cu un televizor, este acela ca putem proiecta imaginea pe un „ecran” mult mai mare, iar acest lucru poate fi facut si afara, atata timp cat este suficient de mult intuneric (asadar te poti bucura de acest lucru mai mult seara si noaptea). Desigur, un astfel de dispozitiv poate fi folosit si in alte situatii, nu doar pentru a ne uita la filme si seriale. De exemplu acesta poate sa ii ia cu succes locul unui monitor si este cat se poate de util in cadrul prezentarilor.

De ce ai nevoie pentru a te putea bucura si tu de un cinema in aer liber? In primul rand de un proiector. Dupa aceea ai nevoie de o suprafata pe care sa proiectezi imaginea (de preferat alba si care sa nu aiba reflexii). Sa nu uitam nici de niste scaune confortabile sau, de ce nu, chiar fotolii sau o canapea.

Pe piata gasim un numar foarte mare de modele de proiectoare, asadar trebuie sa stim care sunt criteriile dupa care ne ghidam atunci cand trebuie sa facem o anumita alegere. Care sunt acestea? Haide sa aflam in continuare.

Un prim aspect pe care il vei avea in vedere este luminozitatea. Ea se masoara in lumeni, iar recomandarea noastra este ca tu sa iti indrepti atentia doar spre modelele care ofera o luminozitate de peste 3.000 de lumeni. Desigur, valoarea poate sa difere in functie de care este lumina ambientala. Tinand cont ca vorbim de un proiector pe care il vei folosi in special in aer liber, consideram ca cel mai bine optezi pentru unul cu o luminozitate de 3.000 lumeni sau chiar mai mult, daca bugetul pe care tu il ai la dispozitie este unul mai generos.

Pe langa luminozitate ne vom mai uita si la contrast. De asemenea, nu trebuie sa uitam nici de rezolutie. In general modelele ieftine sunt cele care au o rezolutie HD, dar putem gasi chiar si unele cu rezolutie Full HD la preturi destul de accesibile. Aici parerea noastra este ca trebuie sa stai la distanta de proiectoarele HD, deoarece ele nu iti vor oferi o calitate a imaginii foarte inalta. Pe piata au inceput sa apara inclusiv modele cu rezolutie 4K, insa preturile acestora tind sa fie destul de ridicate.

De obicei lampile au o anumita durata de viata. Ea este de obicei inscrisa in fisa tehnica, asadar incearca, pe cat posibil, sa optezi pentru modelele care vin echipate cu lampi ce au o durata de viata cat mai lunga. Vorbim de niste consumabile, asadar este perfect normal ca dupa un anumit numar de ore ele sa isi piarda din intensitate si sa necesite schimbarea.

Related posts

Materialele naturale sunt din ce in ce mai apreciate

Adina Meyers

Amenajarea dormitorului: sfaturi utile şi uşor de pus în practică

Adina Meyers

Reamenajarea locuinţei, ponturi de la Ana Chitan. Dezbatere

Adina Meyers