Amenajari apartamente Amenajari Interioare

Ai o camera intunecoasa? Uite cum o poti amenaja pentru a fi mult mai luminoasa si primitoare

Oricat de bine ar fi amplasata locuinta, tot vor fi camere intunecoase care vor avea nevoie de o amenajare atenta astfel incat sa para mai luminoase si primitoare. Este bine sa nu neglijam acest aspect, iar asta pentru ca, desi nu tot timpul ne dam seama, o camera intunecoasa ne va influenta destul de mult stare de spirit, mai ales in timpul sezonului rece cand razele soarelui sunt mult mai rare.

In articolul de azi iti vom vorbi despre pasii pe care ii poti face in amenajarea unei astfel de camere, astfel incat tu sa o faci sa para mult mai luminoasa decat este in realitate, precum si mai spatioasa si primitoare (da, camerele intunecoase tind sa para si mai mici decat sunt ele in realitate).

Un prim lucru pe care trebuie sa il facem este sa ne indreptam atentia catre o paleta cromatica in nuante deschise. Stim cu totii ca alegerea unor culori deschise va ajuta foarte mult in crearea impresiei de spatialitate si va face camera sa para chiar mai luminoasa. Asta pentru ca nuantele deschise reflecta mult mai bine lumina.

Daca totusi nu ai inca in plan o redecorare atat de ampla (care presupune rezugravirea intregii incaperi), atunci poti sa utilizezi in continuare culorile inchise pe care le ai deja (ele oricum vor oferi omogenitate), dar sa le combini cu nuante deschise, lucru care va sparge si monotonia. Cel mai usor si mai ieftin mod in care poti face asta este prin folosirea accesoriilor (de exemplu: pernele, tablourile, veiozele si perdelele).

Podeaua se recomanda sa fie si ea intr-o nuanta deschisa, astfel incat sa creeze impresia de spatiu si sa creasca cantitatea de lumina din camera.

Alegerea mobilierului este si ea o etapa importanta. Aici tu trebuie sa iti iei gandul de la piesele de mobilier voluminoase si in culori inchise, deoarece pe langa faptul ca va intuneca incaperea, o va si micsora vizual. Recomandarea noastra este sa optezi pentru un design minimalist, ceea ce inseamna ca in cazul mobilierului o sa alegi doar piese simple care sa acopere strictul necesar. Evident, nuantele si in cazul acestuia vor fi unele deschise.

In final, dupa ce ai aplicat sfaturile de mai sus, daca tot ti se pare ca incaperea este cam intunecata, indreapta-ti atentia catre iluminarea artificiala. Monteaza corpurile de iluminat in zonele cheie ale camerei, insa ai grija ca lumina sa fie distribuita in mod egal in intreaga incapere.

Related posts

Cele mai întâlnite greșeli la instalarea ușilor

Adina Meyers

Cum construiesti un ambient romantic

Adina Meyers

O casa intima si cocheta

Adina Meyers