Amenajari Exterioare

Afla cateva sfaturi utile privind gradinaritul in ghivece

Nu toti ne putem bucura de o casa la tara cu o gradina mare care sa ne permita sa ne ocupam de o activitate care ne poate relaxa atat de mult, precum gradinaritul. Asta nu inseamna insa ca nu te poti bucura de aceasta indeletnicire, sub o alta forma, si in propriul apartament.

Foarte multe persoane care stau la bloc au inceput sa isi indrepte atentia catre gradinaritul in ghivece, mai ales atunci cand vine vorba de mirodenii, de plantele aromate care, in acest fel, vor fi mereu la indemana si proaspete. Nu, in articolul de azi nu vom da exemple de plante care sunt numai bune pentru a fi crescute in ghivece, ci ne vom indrepta atentia catre sfaturile cele mai importante de care e bine sa tii cont atunci cand esti la inceput de drum si nu stii exact cum cresti plantele din ghivece.

Care este primul pas pe care trebuie sa il faci inainte de a te apuca de gradinarit direct in apartamentul tau? In primul rand, gandeste-te care vor fi plantele de care vrei sa te ocupi. De ce este important acest prim pas? Pentru ca in functie de el vom putea stabili care este cea mai prielnica zona pentru amplasarea ghivecelor. De exemplu, daca te-ai hotarat sa cresti rosii si ardei in ghivece atunci trebuie sa le asiguri pana la 8 ore de lumina care sa vina direct de la soare. In schimb, busuiocul si patrunjelul sunt mai mult decat multumite cu doar trei ore pe zi.

Pasul urmator este reprezentat de cumpararea ghivecelor potrivite. Fiecare planta in parte are anumite preferinte atunci cand vine vorba de spatiul de care are nevoie. Ghivecele trebuie asadar sa aiba dimensiunile care sa se plieze perfect pe nevoile plantelor. Rosiile cherry, de exemplu, se numara printre cele mai preferate de catre romani, iar acestea au nevoie de recipiente care sa ajunga chiar si la 11-12 litri. Alte plante au nevoie de mai mult sau de mai putin. E necesara putina documentare la acest capitol, insa internetul este o resursa inepuizabila, asadar foloste-l cu incredere.

Urmatorul lucru pe care trebuie sa il faci este sa cunosti cat mai bine mediul ideal pentru dezvoltarea fiecarei plante. Acest lucru te va ajuta in special atunci cand trebuie sa le uzi si sa le asiguri o anumita temperatura in incapere. Preferintele plantelor difera destul de mult atunci cand vine vorba de apa de care au nevoie pentru a se dezvolta sanatos.

Fertilizarea pamantului trebuie sa fie si ea asigurata pe tot parcursul cultivarii lor, iar asta pentru ca elementele nutritive se epuizeaza destul de repede, ghivecele nefiind capabile sa asigure un flux continuu precum se intampla in gradina. Ingrasamintele naturale cumparate din magazin sunt o idee buna, dar la fel de bine poti apela si la cele facute in casa.

Related posts

Gradina inspirata din natura

Adina Meyers

4 sfaturi ca să-ți faci un spațiu de birou la tine acasă

Adina Meyers

Cum sa iti pregatesti gradina pentru sezonul de primavara

Adina Meyers