Legislatie Solutii Constructive

Advertorial: Top 6 criterii pe care trebuie să le urmăriți înainte să cumpărați un apartament

Atunci când îți cumperi propriul apartament, pentru a evita surprizele neplăcute și pentru a face o achiziție sigură și valoroasă, este necesar să ai în vedere câteva aspecte importante, de la zona în care acesta este situat, la vârsta clădirii sau calitatea materialelor de construcție folosite.

Alegerea unei locuințe nu este tocmai un lucru ușor, mai ales că implică investiții substanțiale. De aceea, este recomandat ca, înainte de a pleca la „vânătoare” în căutarea locuinței de vis, să cercetați piața și să fiți atenți la câteva detalii legate de construcția pe care doriți să o transformați în „acasă”:

Informați-vă cu privire la zona în care vă doriți să achiziționați un apartament

Fie că petreceți ceva timp în zonă, fie că vă informați din fața calculatorului, este important ca, înainte să achiziționați un apartament, să cercetați piața și prețurile zonei. Trebuie, de asemenea, să verificați împrejurimile. Dacă aveți copii, probabil vă doriți ca în apropierea casei să găsiți un parc ori o școală, la fel cum, dacă sunteți adeptul distracțiilor nocturne, vă va prinde bine ca în apropierea casei să se găsească mai multe baruri și cafenele.

Totodată, verificați dacă în zonă există fabrici, străzi aglomerate sau orice alte construcții care ar putea cauza zgomote puternice. Stațiile de metrou, autobuz, tramvai și parcările, ori spitalele și piețele sunt și ele foarte importante.

Cât de „bătrână” este clădirea?

Vârsta clădirii în care se află apartamentul este foarte importantă. Un apartament vechi poate veni la pachet cu o mulțime de probleme și defecțiuni. Asigurați-vă, înainte de toate, că apartamentul pe care doriți să îl achiziționați nu se află într-o clădire cu risc seismic și că rețeaua de energie electrică și rețeaua de gaz funcționează corespunzător. Puteți apela, în acest gaz, la un grup de ingineri sau de arhitecți, care vă vor ajuta să evaluați locuința înainte de a o cumpăra.

Dacă vreți să scapați, însă, de această corvoadă, puteți achiziționa un apartament nou-nouț în complexul rezidențial Città Residential Park, un nou ansamblu din Capitală, construit în apropierea Pieței Delfinului, unde puteți găsi apartamente noi, de două sau trei camere la prețuri avantajoase.

Cât de sigură este zona?

Există camere de luat vederi în zonă ori în incinta clădirii? Clădirea dispune de serviciu de pază? Trebuie să vă asigurați că siguranța dumneavoastră și a familiei este asigurată și că nu oricine poate accesa clădirea în care se află apartamentul pe care îl achiziționați.

Care sunt facilitățile apartamentului?

Apartamentul pe care doriți să îl achiziționați dispune de balcon sau terasa? Care este priveliștea de care vă bucurați? Aceste caracteristici influențează, de obicei, prețul unei locuințe, motiv pentru care trebuie să vedeți dacă acesta din urmă este corect raportat la facilități.

Care sunt costurile de întreținere?

Multe persoane scapă din vedere acest aspect atunci când își cumpără un apartament, însă este important să știți care sunt cheltuielile pe care vă angajați să le achitați. Interesați-vă care este taxa de proprietate, costul aproximativ al întreținerii – încălzire, apă, taxele de întreținere ale clădirii – ridicarea gunoiului, siguranță, întreținerea curățeniei în bloc, întreținerea liftului etc.

Verificați calitatea materialelor de construcție

Asigurați-vă că blocul de apartamente în care plănuiți să vă mutați este realizat din materiale de calitate, care vă asigură siguranța în cazul unui cutremur, dar și căldura în timpul iernii. Este clădirea izolată termic si fonic? Are o structură rezistentă?

Siguranță și calitate oferite de Città Residential Park

Città Residential Park este un proiect rezidenţial modern, proiectat în acord cu cele mai înalte standarde europene, și cu finisaje şi dotări de top. Apartamentele aflate în incinta ansamblului rezidențial Città Residential Park beneficiază, printre altele, de încălzire în pardoseală, centrală termică în condensatie Viessmann, tâmplărie interioară – Pinum, exterioară – PVC Salamander iar ca obiecte sanitare – Ideal Standard şi Kludi.

Related posts

BIFE-SIM 2019 – locul de întâlnire al celor mai importanți jucători din industria mobilei, echipamentelor și accesoriilor!

Adina Meyers

Ferestrele tale sunt pregatite pentru iarna?

Adina Meyers

Avantajele izolatiei cu fibre de celuloza

Adina Meyers