Amenajare dormitor Practic

Advertorial: Cum amenajezi un dormitor alb

Prin alegerea nuantei potrivite de alb, precum si a formelor si texturilor interesante pentru accesorii, creezi un dormitor alb, care insufleteste simturile. Urmand cateva sfaturi utile, nici macar nu ai nevoie de ajutorul unui designer!

Atmosfera camerei 

Primul pas pe care trebuie sa-l faci este sa decizi starea pe care vrei sa o simti in camera de dormit. Poti sa optezi intre a crea un design formal si oarecum futurista, impersonala, prin utilizarea unui alb mai rece, luminos, combinat cu texturi netede si forme drepte, in linii dure. Nuantele calde de alb impreuna cu texturi mai moi si forme geometrice mai rotunde, transforma camera intr-un loc mai cald si mai personal.

Tesaturile de lux, cum ar fi bambusul si matasea aduc un aer senzual in aceasta camera, n timp ce accesoriile tricotate si covoarele groase creaza un sentiment de confort.

Concepe designul in functie de lucrurile pe care vrei sa le simti atunci cand intrii in dormitor.

Nuanta de alb 

Ca si in cazul altor culori, nu exista doar o singura nuanta de alb. Albul se imparte mai intai in tonuri reci, cu o baza de albastru sau gri si in grupuri calde, cu nuante de galben sau roz. Ceea ce difera de la o nuanta la alb de alta este desigur gradul de luminozitate.

Alege vopseaua pentru pereti dintr-o gama variata de culori, cum ar fi albul perlat, albul galbui, alb mat etc.

Creeaza contraste 

Cheia catre amenajarea unui dormitor alb de efect este sa creezi un constrast intre diferitele parti ale camerei si obiectele de decor asezate aici. Contrastul se poate realiza fie din culoare, dar la fel de bine poate fi obtinut prin marimi, forme sau texturi diferite, pentru a elimina aspectul monoton.

De exemplu, o textura neteda, usor lucioasa a unei lenjerii de pat de matase, sa spunem contrasteaza cu rigurizitatea unei lampi de iluminat confectionate dintr-un material dur. Foloseste perne albe, dar care au forme si materiale diferite. De asemenea, este important sa stabilesti un element care sa reprezinte focusul camerei si care sa  se remarce dintr-o singura privire asupra dormitorului. O mobila de dormitor cu striatii, alaturi de un model lucios de parchet laminat alb, este iarasi o modalitate de a obtine un contrast impunator. 

Related posts

Frumusetea fluida a unei scari interioare din lemn masiv

Adina Meyers

Secretul unei bucatarii rafinate: blatul din granit natural

Adina Meyers

10 idei îndrăznețe pentru copiii plictisiți

Adina Meyers