Iluminarea unei case este esentiala pentru orice spatiu. Acest lucru vi-l poate spune orice designer de interioare. Puteti folosi tehnologie moderna LED dar si corpuri de iluminat clasice, care pot da un aer chic si pot transforma ambianta unui spatiu.

Un sistem de iluminare nepotrivit poate strica arhitectura oricarui spatiu. Chiar daca este vorba si de banalele aplice, totul trebuie folosit pentru a pune in valoare spatiul respectiv.

Modul in care alegi sa creezi o instalatie de iluminat este ca si atunci cand creezi o opera de arta.

Iata cum poti sa iti alegi corect corpurile de iluminat pentru casa ta:

1. Imbina corpurile de iluminat care se pun pe podea cu cele care pot fi asezate pe masa. Depinde totusi si de spatiul de care dispui, dar in general este indicat sa fie imbinate aceste doua elemente. Lampile sunt o idee foarte buna de a aduce un plus de lumina dar si estetic oricarei camere, indeferent daca este vorba de stralucire, culoare, arta sau chiar ceva abstract.
2. Alegeti o lustra. Faceti masuratorile potrivite, lustrele pot fi extrem de chic daca sunt instalate potrivit. Tineti cont de dimensiune si scop atunci cand alegeti un astfel de obiect de iluminare pentru camera de zi,
3. Alegeti sa montati spoturi, dar cu moderatie. Scopul spoturilor este de a recrea o lumina ambientala. Atunci cand oamenii aleg sa instaleze spoturi, au tendinta de a exagera. Din punct de vedere al designului, este indicat sa nu se foloseasca doar spoturi ca sursa unica de iluminare.
4. Fiti indrazneti si experimentati din punct de vedere al culorilor. Atunci cand vine vorba de corpuri de iluminat, nu exista reguli. Exista sugestii insa, dar fiecare isi amenajeaza casa dupa bunul sau plac. Camerele vor arata mai intresant daca vor contine elemente care nu se asorteaza neaparat. Alege un lampadar inalt in culori diferite fata de veiozele pe care le pui pe noptiere de exemplu.
5. Invata modul potrivit de a alege o lampa pentru masa. Regulile dupa care trebuie sa va ghidati sunt: nu trebuie sa vedeti zona unde se insurubeaza becul atunci cand lampa este pusa pe masa, chiar daca stati in picioare sau asezat. Lampile inalte dau un aer de eleganta oricarei incaperi, poti alege lampi in culori pastelate, albe sau crem. De regula, culorile neutre merg cel mai bine pentru astfel de decoratiuni.
6. Alegeti o lampa cu elemente care ies in evidenta.  Poti alege de exemplu o lampa neagra, cu o baza realizata din cupru. Cu siguranta va reusi sa contrasteze si sa atraga atentiile tuturor.
7. Fa o combinatie de stiluri. Poti alege elemente elegante, dar si obiecte de iluminat banale, cum ar fi traditionalele lampadare de podea din hartie. Poti adauga, chiar si un candelabru.
8. Tine mereu cont de ce tip de lumina iti doresti intr-un anumit spatiu. Daca doresti sa fie un spatiu de relaxare, alege lumini nu foarte puternice. In cazul in care iti doresti organizarea unui spatiu de citit, alege un lampadar de tip lalea, care poate fi pus deasupra unei canapele pentru momentele tale de lectura.

Related posts

Cum să transformi decorarea locuinței într-o activitate de cuplu? Top 3 modificări pe care le poți face împreună cu iubitul tău!

Adina Meyers

Cum să-ți modifici locuința într-una inteligentă

Adina Meyers

Amenajare ultra-moderna intr-un penthouse bucurestean

Adina Meyers