Amenajare bucatarie Practic

Accesorii in bucatarie pentru ca servirea si gatitul sa devina placere

Bucataria este spatiul unde este necesar sa iti faci misiunea mai usoara. Gatitul poate deveni mai rapid daca ai ustensilele cheie. Pentru ca bucataria poate insemna de multe ori si servirea mesei, s-ar putea sa iti lipseasca cateva tipuri de farfurii si vesela care sa iti aduca un plus de confort. Trece pe lista ce ti-ar trebui, astfel incat totul sa decurga simplu si rapid in bucatarie.

Cand te delectezi cu o masa gustoasa sau ai musafiri

– Farfurie de pizza: Iubitori de pizza suntem cu totii. Daca ai invatat sa o prepari in casa, cu atat mai mult ai nevoie de o farfurie de pizza. Cheama-ti prietenii si serveste-i si pe ei!

– Bol adanc pentru salata: Vara avem grija mai mult decat oricand de silueta, astfel ca salatele nu lipsesc din meniu. Alege sa mananci o salata copios de mare dintr-un bol special dedicat.

– Castroane pentru desert: Extrem de utile cand vrem sa ne rasfatam cu ceva dulce, fie ca este vorba de inghetata, salata de fructe, aceste castronase vor deveni adevarati prieteni.

– Platou: Un aperitiv poate fi de multe ori startul pentru musafirii tai. Unul sau mai multe platouri nu ar trebui atunci sa iti lipseasca din raft.

– Fructiera: Fructele sunt foarte sanatoase si ar trebui sa ne fie mereu la indemana. O fructiera este ideala la tine acasa. Te va incuraja sa ai mereu fructe proaspete, de sezon.

– Carafa: Pentru ca dupa o masa consistenta este necesara hidratarea, o carafa este de mare efect, fie ca este plina cu apa sau limonada. Tine-o aproape cand ai invitati.

– Suport de servetele: Asa cum este prezent pe masa restaurantului, tot la fel trebuie sa fie prezent si la tine. Musafirii tai vor aprecia aceasta grija. Iti vei da seama ca un suport de servetele este mai mult decat util.

Cand ti-ai rezervat timp pentru gatit

– Cutitul bucatarului: Cel mai folosit in bucutarie, vei taia cu precizie carnea, legumele. Un astfel de cutit nu are voie sa lipseasca din arsenalul tau.

– Tocator: Da, investeste intr-unul din lemn, gros si rezistent. Ai grija insa sa nu il bagi in masina de spalat vase.

– Curatitor legume: Este ideal, vei vedea cat de mult timp economisesti. Asadar, daca ai de curatat legumele pentru ciorba sau nenumarati cartofi, tine aceasta ustensila mica si folositoare intr-un sertar aproape.

– Tigaie grill: Pentru ca iti place gatitul sanatos, o astfel de tigaie este excelenta pentru gratarul pe care vrei sa il prepari. Simplu, rapid, ai gustul gratarului dorit.

– Foarfeca pentru taiat pui: Daca iti place carnea de pui si o prepari adesea, iar timpul tau este mereu scurt, atunci o astfel de foarfeca iti va fi mai mult decat utila.

– Blender de mana: Fara sa fie costisitor sau sa ocupe mult spatiu in bucatarie, blenderul de mana te va ajuta sa prepari supele crema preferate, piure sau smoothie-uri.

– Manusi de protectie: Nu mai cauta carpele de bucatarie pentru a scoate tava din cuptor, investeste intr-o manusa de bucatarie, una de calitate superioara fiind cea din silicon termorezistent.

Ajuta-te cat mai mult de ustensile ingenioase, de-a dreptul folositoare pentru stilul tau de gatit si de servit masa, astfel incat timpul petrecut in bucatarie sa devina placere.

 

Related posts

Pardoseli recomandate pentru spatii umede

Adina Meyers

Balconul poate deveni locul perfect pentru amenajarea unui dressing

Adina Meyers

Culorile in dormitorul barbatilor

Adina Meyers