Stilul minimalist este unul dintre cele mai cunoscute și aplicate moduri de a-ți decora casa. Acesta și-a pus amprenta nu doar asupra design-ului de interior, ci și asupra vestimentației și a design-ului device-urilor.

Conceptul de minimalism implică preluarea unor noțiuni moderne și simplificarea lor. Paleta de culori este neutră și aerisită, mobilierul este simplu, eficient și nu există nimic în exces, care să încarce ori să aglomereze. Minimalismul este definit de un simț al utilității și al simplității și se poate aplica oriunde, indiferent că locuiești la casă ori la bloc, într-un ansamblu rezidențial din București.  

Cum să îți decorezi casa în stil minimalist în doar 9 pași

  1. Folosește o gamă de culori restrânsă

Culorile luminoase precum albul alături de nuanțe neutre, pasteluri și o tentă ușoară de gri sunt caracteristice stilului minimalist. Este recomandat să alegi câteva culori puternice care să tempereze monotonia nuanțelor neutre, dar să nu fie mai mult de două.

  1. Eliberează spațiul și crează un punct de focus

Spațiul liber este considerat un element important, caracteristic minimalismului, pentru că acesta interacționează cu obiectele și definește întregul ansamblu. Balanța vizuală este esențială, de asemenea și poate fi obținută doar prin crearea unui punct de focus. Spre exemplu, într-o cameră goală în care amenajezi o canapea albă din piele ecologică și un lampadar galben, atenția va fi atrasă asupra celor două obiecte

  1. Organizează totul

Pentru a adopta stilul minimalist, trebuie să devii organizat. Pentru aceasta, va trebui să limitezi numărul obiectelor și să le organizezi pe rafturi și în dulapuri.

  1. Folosește decorații statement

Nu te gândi că stilul minimalist presupune să nu îți decorezi casa. Din contră. Regula este să utilizezi elementele decorative ca accente. Alege o singură piesă și plaseaz-o astfel încât să devină punctul de focus în cameră, dar fără a distrage atenția de la celelalte elemente.

  1. Linii curate și suprafețe plate

Mobila și obiectele de decor trebuie să aibă linii bine definite, iar suprafețele să fie plate, lipsite de volum și curburi.

  1. Joacă-te cu texturi

Pentru a sparge monotonia dată de paleta de culori restrânsă, utilizată în decorul minimalist, folosește piese cu diverse texturi. Spre exemplu pentru un dormitor alb, cu linii clare, poți folosi pături și cuverturi pufoase, dintr-un material care să iasă în evidență, precum satin sau imitație de blană.

  1. Lasă să pătrundă lumina

Se recomandă să lași ferestrele neacoperite și să profiți la maxim de lumina naturală a soarelui. În cazul în care intimitatea este o problemă, atunci alege jaluzele în stil minimalist.  

  1. Optează pentru obiecte simple

Indiferent că e vorba de vesela din bucătărie, corpurile de iluminat sau mobilier, alege acele elemente simple, cu o singură culoare și linii bine definite.

  1. Poți insera pattern-uri la locul potrivit

Minimalismul nu este definit de pattern-uri, dar le poți folosi într-o masură limitată. Alege acele pattern-uri cu tonuri discrete.

Dacă vrei să îți decorezi locuința în stil minimalist, ține cont de recomandările noastre și bucură-te de un spațiu eficientizat, devenind totodată mai ordonat și păstrând totul în ordine.

Related posts

Pentru un apartament mai spatios

Adina Meyers

Parfum de vacanta intr-o cabana la munte

Adina Meyers

O bucătărie mică poate fi o bucătărie de vis

Adina Meyers