Amenajari Exterioare

7 unelte indispensabile pentru corecta ingrijire a gradinii tale

Atunci cand stam la casa e bine sa ne asiguram ca avem mereu la indemana toate uneltele necesare pentru a ne putea ingriji in mod corect gradina. Pentru foarte multe persoane aceasta activitate le ofera o placere incredibila, ajutandu-le sa le relaxeze. In schimb altele incearca sa evite cat mai mult cu putinta momentul lucrarilor de ingrijire a gradinii. Indiferent de care este categoria din care tu faci parte, e bine sa stii care sunt cele sapte unelte care nu ar trebui sa lipseasca din nicio gradina, datorita utilitatii lor.

1. Masina de tuns iarba

Pentru ingrjirirea gazonului printre cele mai bune unelte la care poti apela se numara masina de tuns. Ea isi dovedeste cu adevarat utilitatea in special atunci cand avem o suprafata mare care necesita o ingrijire speciala. Preturile au inceput sa fie din ce in ce mai asezate, asadar cu siguranta merita sa achizitionezi si tu una, deoarece te va ajuta intr-un numar mare de situatii.

Inainte de a trece la urmatoarele recomandari, dorim sa iti oferim un sfat: nu te arunca din prima la modelul cel mai scump, crezand ca el este cel mai bun, ci incearca sa ai in vedere care sunt nevoile tale. Poate ca nu ai nevoie de o masina de tuns iarba scumpa, pentru ca suprafata terenului este mica, iar un model ieftin isi poate face foarte bine treaba intr-o astfel de situatie.

2. Foarfecele

Atunci cand vine vorba de ingrijirea, intretinerea si chiar amenajarea gradinii noastre, una dintre uneltele de baza, care nu ar trebui sa lipseasca din nicio casa, sunt foarfecele. In functie de nevoile noastre, avem de ales dintre mai multe categorii de foarfece, dar noi recomandam sa le detinem pe toate, pentru ca te vor ajuta foarte mult si chiar iti vor usura munca. In cazul in care esti curios sa afli cate categorii de foarfece exista afla ca ele sunt urmatoarele: foarfecte de gazon, foarfece de taiat crengi uscate, de taiat crengi verzi, foarfece de vie, foarfece de taiat gardul viu si fierastraiele pentru gradinarit.

3. Grebla evantai

Grebla evantai este extrem de utila atunci cand vine vorba de nivelarea solului, dar si de indepartarea pietricelor de la suprafata. Ne ajuta de asemenea si in ceea ce priveste adunatul frunzelor cazute pe jos ori a altor resturi care pot ajunge pe gazonul sau terenul din fata casei. Avantajele unei astfel de greble nu se termina insa aici. Fiind buna intr-un numar mare de situatii ne-am hotarat sa o includem pe lista noastra cu recomandari.

4. Drujba

Drujba e foarte utila intr-o gospodarie (deci nu trebuie sa lipseasca, mai ales ca putem gasi modele foarte ieftine), mai ales atunci cand se apropie iarna si avem nevoie de o modalitate de a taia mult mai rapid lemnele pentru a ne pregati de sezonul rece. Utilitatea drujbei nu se incheie insa aici. Ne putem folosi de ea chiar si pentru a curata mai usor pomii sau, daca in cazul unei furtuni au cedat crengile unui copac, ne este mult mai usor sa le indepartam.

5. Pulverizator

Fie ca ne place sau nu sa recunoastem acest lucru, fiecare dintre noi se confrunta, la un moment dat, cu daunatorii din gradina. Ei isi fac aparitia fara ca noi macar sa ne dam seama si pot produce pagube insemnate atunci cand vine vorba de plantele din gradina. Este bine asadar sa fie prezent pe lista noastra cu recomandari si un pulverizator, cel care ne va ajuta sa aplicam substantele care au rolul de a alunga daunatorii.

Pe piata gasim foarte multe modele dintre care putem alege, fiind imposibil sa nu gasim unul care sa se plieze perfect pe nevoile noastre. Avem de ales intre pulverizatoare manuale (cele care au preturi asezate si sunt ideale atunci cand gradina are o suprafata mai mica) si pulverizatoare actionate electric (in cazul in care gradina are dimensiuni mari si dorim un model cu raza de actiune mare). De asemenea, multe modele sunt capabile sa agite solutia, iar pulverizarea este una fina, realizandu-se fara a lasa urme pe sol.

6. Pistolul pentru pulverizare

Acesta se dovedeste un ajutor de nadejde in timpul secetelor, deoarece ne permite sa asiguram o irigare corespunzatoare plantelor. Exista mai multe categorii de astfel de pistoale pentru pulverizatoare, asadar asigura-te ca il alegi pe cel care se apropie cat mai mult de nevoile tale.

7. Furca

Oare mai exista vreo gospodarie in care sa nu se afla macar o furca? Greu de crezut acest lucru. Aceasta ne ajuta in special atunci cand vine vorba de manevrarea fanului ori a altor produse furajere, asadar nu putea sa lipseasca de pe lista noastra.

Related posts

Dulapul metalic, cea mai eleganta solutie pentru gradina sau garajul casei tale

Adina Meyers

Descopera modelele de tavan fals casetat, ideale pentru birouri spectaculoase

Adina Meyers

Ce adancime este recomandata pentru fundatia unei case?

Adina Meyers