Cu toate ca era tehnologiei are tot mai multi adepti, a mai ramas un procent destul de mare de oameni care prefera sa se delecteze in compania unei carti bune. Daca iubesti cartile, ai nevoie de un spatiu adecvat pentru a le pastra.

Bibliotecile, care sunt disponibile intr-o multitudine de forme si dimensiuni, constitue varianta cel mai des abordata pentru expunerea cartilor. Din punct de vedere functional, dar si estetic, ideal ar fi ca rafturile bibliotecii sa beneficieze de iluminat propriu. 

Poti astfel achizitiona o biblioteca, care sa aiba fixate aplice deasupra ultimului raft. Daca ai pus ochii pe o biblioteca care iti place, dar nu are si iluminatul inclus, cu ajutorul unui electrician poti monta aplice pe partea superioara a acesteia sau pe muchiile verticale care separa rafturile

Banda LED, pozitionata in interiorul raftului, asigura o alternativa a aplicelor montate pe corpul bibliotecii, oferind totodata o lumina ambientala placuta. 

O varianta mai accesibila consta in asezarea unor lampadare in pozitii care sa asigure reflectarea luminii pe rafturile bibliotecii, ajutand astfel privirea sa parcurga colectia de carti.

In cazul unei biblioteci inzidite ( care se realizeaza pe comanda ), formata din polite paralele intre ele si dispuse orizontal pe suprafata peretelui, se poate apela la un iluminat direct si puternic oferit de spoturi montate la partea inferioara a fiecarei polite. Acest gen de iluminat poate fi ales si in cazul unei biblioteci, ulterior achizitionarii acesteia.

Cartile dintr-o biblioteca pot fi luminate si cu ajutorul unor surse de lumina montate pe tavan, cu conditia ca acestea sa fie directionate inspre rafturile bibliotecii.

Autor: Flavia Lorena Irimescu, Decorator de interior

Telefon: 0747.666.473

Sursa foto: www.pinterest.com

Related posts

Aplicarea cornișelor în design interior

Adina Meyers

3 trucuri simple pentru un decor răcoros

Adina Meyers

Cum alegi perdelele potrivite pentru casa ta

Adina Meyers