LifeStyle

6 greșeli de curățenie pe care le faci în apartament

Știm că nimănui nu îi place să piardă săptămânal câteva ore ca să-și pună casa la punct. Ai prefera să îți petreci timpul liber altfel, așa că atunci când vine vorba despre curățenie, aerisești apartamentul, ștergi mobila de praf, folosești un mop și un aspirator și încerci să te miști cât mai repede ca să treci și la lucruri mai distractive. Însă din grabă sau neatenție poți comite câteva greșeli care te vor expune microbilor din casă pe viitor.

 

6 greșeli de curățenie pe care le faci în apartament:

1. Nu aerisești corect apartamentul

Dacă locuiești într-o zonă urbană, aerisirea apartamentului prin deschiderea tuturor geamurilor din casă nu va fi chiar cea mai bună idee. Vei simți, așa cum este și normal, aerul proaspăt care va intra în locuință, dar să nu crezi că va fi și cel mai curat aer posibil. În cele mai aglomerate zone urbane, poluarea depășește pragul normal acceptat, din cauza traficului, a activităților industriale, dar și a arderilor, arată o analiză prezentată de Comisia Europeană. Pentru a respira un aer mai curat în apartament, poți apela la purificatoare de aer, care pot atenua efectele alergice, problemele de respirație și astmul.

 

2. Nu cureți aspiratorul

Nu folosi niciodată aspiratorul, dacă acesta nu a fost curățat în prealabil. De multe ori, din cauza faptului că sacul este prea plin, iar filtrul e umplut de praf și mizerie, aspiratorul nu va mai avea aceeași eficiență și poate elimina la rândul său praf.

 

3. Folosești același mop peste tot în casă

Nu trebuie să îți cumperi acum câte un mop pentru fiecare încăpere din locuință, dar ar fi indicat să ai câte un cap de mop diferit, altfel nu vei face decât să muți microbii dintr-o cameră în cealaltă.

 

4. Peria pentru toaletă e pusă la loc după ce a fost folosită

Baia este unul dintre locurile unde trebuie să fii foarte atentă cu igiena. Spre exemplu, după ce ai curățat WC-ul, peria folosită trebuie igienizată bine, altfel microbii nu vor face altceva decât să se înmulțească în baie, ajutați de mediul umed.

 

5. Cureți casa de jos în sus

Ordinea în care alegi să îți cureți locuința contează foarte mult. Cea mai mare greșeală este de a începe curățenia de jos în sus, adică de la aspirator și mop, la cârpa pentru ștersul prafului și mobilei. Dacă vei face așa, mult praf de pe mobilă va cădea pe jos, unde va trebui să treci din nou cu aspiratorul, ceea ce înseamnă pierdere de timp și muncă inutilă.

 

6. Nu cureți mașina de spălat

Este locul unde îți speli lenjeria de pat, lenjeria intimă și toate hainele, așa că trebuie la rândul său curățat. O mașină de spălat care nu e deloc curățată va dezvolta microbi care vor reveni apoi pe haine. Fii foarte atentă la garnitura de cauciuc a cuvei, unde se poate forma cel mai des mucegaiul. Lasă mereu ușa cuvei deschisă, nu aștepta prea mult după un program de spălare ca să iei hainele de acolo și curăță mașina de spălat la un interval de o lună.

Sursă foto: Shutterstock / Copyright: Iakov Filimonov

Related posts

Ce trebuie să știți despre piscinele gonflabile?

Adina Meyers

Documentarul de travel și cooking Gordon Ramsay: Călător cu gust revine în noi misiuni culinare la capătul lumii – FOTO&VIDEO

Adina Meyers

Program Zilele Filmului German

Adina Meyers