LifeStyle

6 flori de vara care trebuie sa faca parte din gradina ta

Unul dintre marile avantaje ale unei gradini in propria ta curte este posibilitatea de a te bucura de cele mai spectaculoase flori de vara. Culorile, mirosul si decorul superb realizat de aceste flori vor transforma gradina ta intr-o adevarata oaza de liniste si de relaxare. Daca ai timp, esti pasionata si vrei sa te bucuri de o gradina cu totul speciala, sunt cateva flori care nu ar trebui sa iti lipseasca din curte in aceasta perioada din an. Daca esti ingrijorata din cauza temperaturilor ridicate, poti rezolva aceasta problema cu ajutorul unor pompe sumbersibile, care te vor ajuta sa pui la punct un sistem de irigare extrem de eficient pentru curtea ta.

 

6 flori de vara care trebuie sa faca parte din gradina ta:

 

1. Lavanda

Cu ajutorul lavandei vei putea oferi gradinii tale un spectacol de culoare, de la alb, pana la violet si albastru. Cu o tulpina care poate atinge chiar si un metru, lavanda are nevoie de un acces mare la lumina, motiv pentru care nu ar trebui sadita intr-un loc care risca sa fie umbrit. Ai grija la sol, atunci cand pui lavanda, pentru ca acesta trebuie sa aiba un pH neutru, pentru ca aceasta floare sa se dezvolte normal.

 

2. Verbina

Este o planta violet care isi are originile in America de Sud, si tocmai din acest motiv este excelenta pentru gradina de vara, atunci cand temperaturile pot fi foarte ridicate. E una dintre florile rezistente chiar si in conditiile in care nivelul de umiditate este destul de scazut. Are o inaltime de aproximativ 20-25 de centimetri si are nevoie de ingrasaminte pentru o dezvoltare sanatoasa.

 

3. Brumarelele

Iata o alta floare care va da culoare spectaculoasa gradinii tale. Brumarelele au petale albe, roz, rosii si violete si trebuie sa stea in permanenta in zone unde pot fi expuse direct la soare.

 

4. Craitele

Iubesc soarele si ofera un spectacol de culoare in gradina ta de flori. Tonurile galbene, portocalii si usor rosiatice vor iesi cu adevarat in evidenta in curtea ta, daca alegi sa le plantezi peste vara. Trebuie insa sa ai grija cum le plantezi, pentru ca fiecare floare trebuie sa aiba macar 20 de centimetri de spatiu fata de cealalta.

 

5. Margaretele

La fel ca in cazul lavandei, margaretele au nevoie de un sol cu pH neutru si o zona cu multa iarba. In acelasi timp, trebuie sa le tratezi cu un insecticid cu spectru larg si astfel vei reusi sa le protejezi cel mai bine pe perioada verii. Se fac remarcate prin culoarea alba imaculata, care cu siguranta ca va da viata gradinii tale.

 

6. Carciumaresele

Din nefericire, nu le poti combina cu unele dintre florile enumerate mai sus, pentru ca acestea necesita un sol cu pH acid si o cantitate ridicata de humus pentru a fi cat mai fertil. Pot fi plasate direct la lumina continua sau in semiumbra si nu iubesc foarte mult apa in exces. Carciumaresele pot fi o alegere buna daca vrei sa te bucuri pana la jumatatea toamnei de o gradina superba.

 

Sursa foto: Shutterstock / Copyright: Alexander Raths

Related posts

(P) VELUX face publice poveștile din mansardele create în ultimii 20 de ani în România

Adina Meyers

Peste o lună ne întâlnim cu personajele din Lacul lebedelor la Teatrul Naţional din Bucureşti!

Adina Meyers

Un grătar făcut atent este cel cu condiment!

Adina Meyers