LifeStyle Retete

5 ustensile care te vor ajuta să pregătești prăjituri delicioase

Fie că îți place foarte mult să gătești, fie că te afli la început în ceea ce privește arta culinară, ai nevoie de puțin ajutor în bucătărie. Pe lângă niște rețete care să te inspire, de folos îți vor fi și niște ustensile potrivite. Cu aceste „ingredienteˮ cu siguranță vei primi multe aplauze după ce vei termina de gătit.

În acest articol ne vom referi la ustensilele destinate preparării prăjiturilor. Vremea de afară, din ce în ce mai frumoasă, este un prilej minunat de a merge în drumeții pe munte, de a te plimba prin parc sau de a organiza picnicuri. Și cum în toate aceste variante nu strică să pregătești și ceva dulce pentru o gustare, este timpul să te apuci de gătit!

În bucătărie este bine să fii creativă și să improvizezi, dar doar în ceea ce privește decorarea prăjiturilor. În cazul ingredientelor și a cantităților recomandate este bine să respecți rețeta. Prin urmare, ca să fii sigură că vei pregăti niște prăjituri gustoase ai nevoie în primul rând de o cană gradată. Aceasta este esențială pentru a măsura corect cantitățile necesare de făină sau zahăr; chiar și pentru ingredientele lichide, precum uleiul, este utilă.

Apoi, mai ai nevoie de o spatulă care să te ajute să amesteci toată compoziția, dar și să o așezi în tavă. În ceea ce privește tava este indicat să folosești un model care să nu „lipeascăˮ prăjitura; de exemplu, cel din silicon. Pe piață sunt disponibile multe forme termorezistente din silicon.

În cazul în care te-ai hotărât să pregătești fursecuri asigură-te că ai forme cât mai variate. Poți alege între steluțe, floricele, cerculețe, dar și forme amuzante, cum ar fi bascheții. Totul ține de preferințele tale. Pentru un plus de originalitate în privința decorării bunătăților pe care le-ai pregătit te poți inspira și din nuanțele sezonului și să pregătești prăjituri „pastelateˮ –  roz, bleu sau vernil. 

După ce ai terminat toată munca în bucătărie și ai copt toate bunătățile, așează-le pe suporturi și tăvi vesel colorate. Astfel, vor deveni si mai apetisante iar tu vei primi felicitări din partea celor dragi.

Așadar, înainte de începerea pregătirii prăjiturilor, asigurați-vă că nu vă lipsesc ustensilele necesare.

În galeria foto vei găsi imagini cu aceste „ajutoare de nădejdeˮ despre care am vorbit în acest articol.

Sursă foto: http://www.bonami.ro

 

  

 

Related posts

Bucura-te de un somn racoros si confortabil cu noile produse de dormit din bambus 100%

Adina Meyers

Galetusa „Garden” – cum sa decorezi trei incaperi diferite cu acelasi obiect

Adina Meyers

METEO: Vremea în perioada 17 iulie-17 august. Ploi și temperaturi mai scăzute decât cele normale

Adina Meyers